Ünü dünya'yı aşan Bolulu aşçılar, aşçılıklarının yanında Dünya'nın farklı farklı ülkelerinde gerçekleştirdikleri aktivitelerle dikkatleri üzerlerine çekiyorlar.
Son olarak Bolulu aşçı Yetiş Palacı, Kamerun'un yoklukla mücadele eden Maroua kentinde gönüllü olarak, Kamerunlu aşçılara 4 aylık kurs vermek üzere göreve başladı.
Türk hayırseverler tarafından, Kamerunlu sokak çocuklarına hizmet veren Aşevinde görev yapan aşçıları yetiştirmek için kolları sıvayan Yetiş Palacı " Afrika'da yokluk ve insanlık dramını hep işitirdim. Ve benimde bu insanlar için yapabileceğim bir şeylerin olduğunu düşünürdüm. Afrika'da "sürdürülebilir kalkınma" açısından, Türk hayırseverlerin bazı projeler yürüttüğünü daha önce duydum. Mesleğimde çok büyük ustalardan biri değilim ama en azından bildiğim kadarı ile bu insanlara bir şeyler öğretebileceğimi düşündüm. Hüdayi Gönüllülerinin Kamerun'da bir Aşevi olduğunu öğrendiğimde diyaloğa geçtim ve ardından da buraya geldim. Şu an 6 aşçı adayına bildiklerimi öğretmeye gayret ediyorum. 1 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, imkânsızlıklar içinde dahi olsak oldukça önemli bir noktaya geldik. Zira burada pilav pişirmek için, uygun tencere bulmak bile imkânsız. Ancak, bizim uğraşımızda, buradaki imkânlarla en güzel ve en sağlıklı yemek nasıl yapılır? Onu göstermek. Bu yüzden imkânsızlıklardan şikayetçi olmak gibi bir durumumuz da olmadı. Aşevi 1 yıldır 300 sokak çocuğuna, günde 3 öğün ücretsiz yemek veriyordu. Şu an fiziksel güzellikten çok, sokak çocuklarına normal bir restoranda bulabileceğiniz konfor da lezzet sunmaya gayret ediyoruz. Çünkü Afrika'da mesleki eğitim çok önemli.. Balık yemekten çok balık tutmayı öğretmenin gayreti içindeyiz. Bu hizmetten duyduğum hazzı ve memnuniyeti anlatamam. Bunun içinde Hüdayi gönüllülerine bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür etmeyi bir borç bilirim. En azından şu an, insanlığa karşı bir görevi yerine getirebilmiş olmanın gururunu duyuyorum. Bugün, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan insanlık dramına, kayıtsız kalmamış olmanın huzuru içindeyim. Bu duyguyu her meslek erbabı yaşamalı ve sahip oldukları mesleklerin bir ülke için kalkınmada ne kadar önemli olduğunu anlamalı " şeklinde konuştu.