Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in Suriyeli misafirler için başlattığı yardım çağrısına Bolu Belediyesi'de destek verdi.

Türkiye'nin dört bir yanından giden yardım konvoyuna Bolu Belediyesi'de 1 kamyon insanı yardım malzemesi ile destek verdi. Yardımların koordinasyon görevini üstlenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kente ulaşan yardımları insani yardım depolarında teker teken tasnif ederek dağıtımı sürdürüyor. 180 adet battaniye, 40 koli giyim malzemesi, 65 adet yatak, 500 kg. un ve bin 100 kg makarna malzemesinin bulunduğu yardım kamyonu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu tarafından Şanlıurfa'ya uğurlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Suriye'deki iç savaştan dolayı göç eden bir milyon 650 bin mazlum insan zor durumda ve ülke olarak onlara yardım elini uzatmak durumundayız. Yaşadığı ülkeden savaş nedeniyle ayrılmak sevdiklerini ve bütün her şeyini geride bırakıp hiç bilmediğiniz bir şehirde yaşamak bir insan için zor bir durum. Bizler yaşadığımız şehirden başka bir yere kısa süreli seyahatlerde bile özlem duyuyoruz. Bu yüzden onları durumunu anlamak zor değil. Bolu Belediyesi olarak gönderdiğimiz yardımların kısa sürede ulaşmasını diliyor bu kampanyada emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.Haber Merkezi