SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin geleceğinin eğitimli genç nüfusun başarısına bağlı olduğunu belirterek, "Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile burs verdiğimiz öğrencilerden hiçbir beklentimiz yok. Kendilerinin başarısı ülkemizin, dolayısıyla bizlerin başarısıdır, kazanımıdır" dedi.
Sani Konukoğlu Vakfı İstanbul Öğrenci Buluşması, Topkapı Eresin Otel'de, İstanbul, Bolu, Bursa, Kocaeli, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'tan gelen öğrencilerin katılımı ile yapıldı.
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, Sani Konukoğlu Vakfı tarafından burs alan öğrencilere yönelik portal oluşturulduğunu anımsatarak, "Portalı iyi kullanın. Sık sık güncelleme yapın. Gelecekte de sizlerle iletişimi kurmamız, sizlerin birbirinizle diyaloğunu sürdürmesi için bu portal büyük önem taşıyor" diye konuştu.
Yükseköğrenim gençliğine burs verirken, başarılı, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim yapmasına destek olmayı amaçladıklarını anlatan Konukoğlu, burs verme gerekçesini, "Bundan dolayı sizlerden hiç bir beklentimiz yok. Siz başarılı olursanız bundan ülkemiz kazançlı çıkar. Ülke kazançlı çıkarsa zaten biz beklentimize yanıt almış oluruz" sözleriyle özetledi.
Öğrencilere SANKO Üniversitesi'nin kuruluş sürecine ilişkin bilgi veren Konukoğlu, YÖK'teki işlemlerin sonuçlandığını, Bakanlar Kurulu'nun kararı sonrasında TBMM'de görüşüleceğini, 2013 - 2014 döneminde öğrenci almayı hedeflediklerini bildirdi. Konukoğlu, konuşmasının ardından salondaki masaları dolaşarak, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere hangi okulda eğitim gördüklerini ve sorunları olup olmadığını soran Konukoğlu, yemeğe katıldıklarından dolayı teşekkür etti.
Buluşmada ayrıca A & C Özsan Eğitim ve Danışmanlık'tan Aysegül Özsan, öğrencilere "Profesyonel Hayatta Önde Olmak" konulu seminer verdi. Hayatta 5 alanda başarılı olanın mutlu olacağını ifade eden Özsan, bunları, dengeli olmak koşulu ile "Kariyer, Aile, Sağlık, İnanç ve Sosyal Çevre" olarak sıraladı. Öğrencilere, "Ne olursa olsun, kendinizi ayakta tutacak kadar iş yapın" çağrısında bulunan Özsan, hedef saptamanın önemini, "Nereye gideceğini bilmiyorsan, hangi yoldan gideceğinin hiçbir önemi yoktur" sözleri ile dile getirdi.
Hedefin net, ölçülebilir, ulaşılabilir, mantıklı ve zamana bağlı olduğunu ifade eden Özsan, hayali kurulan hedefin anlamının ve yüksek gerçekleşme ihtimalinin bulunduğunu kaydetti.