Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkçe Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Deniz Adal ve Ercan Kızılkaya, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlüklerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na müdahillik dilekçesi verdi.

Adal ve Kızılkaya, Bolu Adliyesine gelerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ‘usulsüzlük soruşturması' kapsamında müdahillik başvurusunda bulundu. Dilekçe verdikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Ercan Kızılkaya, 2010 KPSS sınavına girerek 74 puan aldığını söyleyerek, KPSS mağdurlarından birisiyim. Hakkımızı savunmak için arkadaşlarımızla birlikte adliyeye gelerek müdahillik dilekçesi verdik. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız” dedi. Kızılkaya, 2010 yılında atamasının gerçekleşmediği için kadro alamadığını kaydederek, Şu an geçen süre zarfında maddi kayıp içindeyim. Bunun giderilmesi için hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH BU YIL HAKKIMIZI ALIRIZ”

Deniz Adal ise, kendisinin de aynı şekilde 2010 yılında KPSS sınavına girerek 75 puan aldığını belirterek, Bu sınavdan yeterli puanı almama rağmen bizden düşük alan çok sayıda kişi kadrolara yerleştirildi. Bu nedenle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 'usulsüzlük soruşturması'na müdahil oldum. Ben bu yıl da KPSS'ye gireceğim. Aynı tempo ile çalışmaya devam ettim. İnşallah bu yıl hakkımızı alırız” ifadesini kullandı.

“YAPILAN HAKSIZLIKLAR ASLA GİZLİ KALMAZ”

2010 yılında gerçekleşen KPSS'de 70 puanın üzerinde puan almalarına rağmen yerleştirilmeyen arkadaşlarına destek olmak için adliyeye gelen AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı'da, KPSS sınavındaki usulsüzlükler nedeniyle mağduriyet yaşayan arkadaşlarının haklarını yasal yolla aramalarını sağlamak için onlara destek olduğunu söyledi.

Anadolu'nun birçok yerinde kısıtlı imkanlarla okumaya çalışan öğrencilerin bin bir emek ve hayalle girdikleri 2010 yılındaki KPSS sınavında haklarının gasp edildiğini ileri süren Saygılı, Öğrenci kardeşlerimizin emeklerinin başkalarınca çalınmasının hiçbir kitapta yeri yoktur ve hesabı elbette yasal yollarla sorulacaktır. Bu sebeple kısıtlı imkanlarla okumaya çalışan ve üniversitemiz Türkçe Öğretmenliği son sınıf öğrencisi olan Deniz Adal ve Ercan Kızılkaya kardeşlerimiz de 2010 yılında girdiği KPSS sınavında binlerce insan gibi mağdur edilmiştir. Şüphesiz ki bu mağduriyetlere sebep olanlar devlet içinde farklı bir yapı oluşturmaya çalışanlardır” diye konuştu.

Saygılı, bu mağduriyetin haklı gerekçesi olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya müdahil olmak için Bolu Cumhuriyet Savcılığına dilekçe verdiklerini ifade ederek, Adaletin tecelli edeceğine mutlak inanıyoruz. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak mağdur olan arkadaşlarımızı ve bizden konu ile ilgili yardım isteyen kardeşlerimizi yasal sürece dahil olup haklarını aramaları için yönlendiriyoruz. Ve bu oyunu bozmak için mücadelemizi sonuna kadar vereceğimizi de ifade ediyoruz. Yapılan haksızlıklar asla gizli kalmaz. Sonuç itibariyle Türkiye bir hukuk devletidir. Ve yapılan bir yanlışın hesabı muhakkak sorulur” dedi. Haber Merkezi