Beşir Derneği tarafından Bolu'da toplanan yardım malzemeleri, Suriyelilere ulaştırılmak üzere TIR'la Kilis'e gönderildi.

Beşir Derneği Şube Temsilcisi Ali Arıkan yaptığı açıklamada, Çalışmalarımızın sonuna gelerek insani yardım konvoyumuzu uğurlayacak olmanın sevinci içersindeyiz. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan hayırsever halkımıza ve dernek gönüllülerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Beşir Derneği olarak edinmiş olduğumuz ilke gereği " Nerede mahzun ve mahcup bir gönül var ise orada olmanın gayretindeyiz” dedi.

Arıkan, Türkiye'de bulunan 242 temsilciliğimiz ve dünya genelindeki 55 ülke temsilciliğimiz ile insani yardım faaliyetlerimizi aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Suriye'de savaşın başladığı günden bu yana aralıksız olarak insani yardım faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Kilis'de bulunan lojistik merkezimiz aracılığıyla acil ihtiyaç malzemelerini kısa sürede bölgeye ulaştırabilmekteyiz. Günümüze kadar 300.000 aileye gıda, temel ihtiyaç malzemesi, ev eşyası ve gerekli yardımlarımızı ulaştırdık. Bölgede çalışmalarımız aralıksızlık olarak sürdürülüyor. Savaşın ve zulmün kol gezdiği Gazze başta olmak üzere Somali, Arakan, Açe, Afganistan, Pakistan, Bosna, Orta Afrika, Cezayir gibi birçok yerde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2 yıldır düzenli olarak yardım faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Gazze'de savaşın başlamasıyla genel merkezimizin başlattığı insani yardım seferberliğine bizlerde konvoyumuzu uğurlamanın ardından çalışmalarımızı genişleterek müdahil olacağız. Gazze'ye ilk etapta temel ihtiyaç ve gıda malzemelerinden oluşan yardımlarımızı ulaştırdık. Devamı sağlanacaktır. Bolu ilimizde 70 civarında ailemize gıda, giyim, yakacak, ev eşyası, nakit yardımı yapmaktayız. Her yıl geleneksel olarak Kızılay ile ortaklaşa düzenlediğimiz kan bağışı kampanyamız vardır. Hayırsever halkımızın da destekleriyle bu çalışmalarımızı daha da ileri götürme çabası içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.