Cansu Korkut'un sunumu ile Bolu da TARIM programı Köroğlu TV'de Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gece Eğitimleri ve Yayım Çalışmaları” konularıyla ekranlara geldi.
Program konukları Koordinasyon ve Tarımsal veriler Şube Müdürü Nuray KARATEPE ve Sosyolog Melda KAPLAN , gece eğitimleri ve çiftçilere yönelik yayım çalışmalarına yönelik tüm merak edilenleri cevapladı. Sıcak bir sohbet havasında, köylerde çiftçilere yönelik yapılan yayım ve eğitim çalışmaları ele alındı. Nuray Karatepe, Şube Müdürlüğü çalışmalarından ve özellikle çiftçilerimize yönelik eğitim ve yayım faaliyetleri konusunda bilgiler verdi. Özellikle Tarımsal yayım metodunun çok geniş bir kavram içerisine tüm iletişim ağlarını aldığı ve bu doğrultuda çiftçilere ulaşmak için özellikle İl Müdürlüğü olarak 6 aylık bültenler, tarımsal bilgileri içeren takvim, sms, web sayfası ve tüm sosyal ağlardan ile çiftçilerimize ulaşmakta olduklarının altı çizdi.
Yeni tekniklerden, son gelişmelerden yararlanmak için ,kendimizi eğitmek, sürekli okumak, dinlemek, araştırmak ve bilgi alış- verişinde bulunmak oldukça önemli olduğu üzerine konuşuldu.Bu kapsam da birkaç yıldır Köylerde Gece Eğitimleri” çalışmalarına devam edildiğini belirtti. 26 köyde 11 Şubat 2014 de başlayıp,( hafta da 3 gece 6 köy olmak üzere) 13 Mart 2014 de tamamladığını dile getiren Nuray KARATEPE eğitimlerimizde öncelikle; Özel İdare kaynaklı projelerimiz, Tarımsal desteklemeler, Tarsim, Kuraklık, Tarımda iş güvenliği ( ki bu yıl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de katlımıyla), Toprak Koruma ve Toplulaştırma konularına değinilmiş olup, karşılıklı soru cevap şeklinde sıcak bir sohbet ortamında eğitimler tamamlandığını ifade etti. Bu yıl 26 köyde 600 çiftçimize ulaşıldığı, amacın daha fazla köyde daha fazla üreticiyle buluşulmak olduğu belirtildi. Kurum Sosyologu ise geçen yıl ayrıca yeni bir uygulamaya başladıklarını tarımsal üretimde çalışan kadınlarımızı da eğitime çağırdıklarını üretimin her aşamasında emeği büyük olan kadın çiftçilerimiziz eğitime aktif katılım gösterdikleri ve eğitimden çok memnun kaldıklarını ifade etti.
Ayrıca Tarımda yenilikleri takip etmek ve uygulatmak, üretimde verim ve kalitenin artırılmasıyla beraber çiftçimizin refah seviyesinin artması, sürdürülebilir tarımsal üretimin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla 580 üreticimizi fuarlarla buluşturulduğunun önemi anlatıldı. 2003 yılından beri 10 yıldır bölgesel kadın çiftçi yarışması düzenlendiği bu yıl ise yarışmanın 10.yılı adına birinci olan il yarışmacılarının katılımı ile Eskişehir'de düzenleneceği ancak il genelindeki talep üzerine bu yıl ilimizde de yapılması planlandığı müjdesi verildi.