Köroğlu TV'de Cansu Korkut'un sunumu ile ekranlara gelen ‘Bolu da Tarım' programında önemli konular ele alındı.
Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programın bu bölümünde hububatta Septoria” hastalığı, kök çürüklüğü, ÇKS kayıt süreleri ve koşulları, biçerdöver kontrolleri, hububat hasadında dane kaybını önleme yöntemleri, alternatif tarım ürünleri, desteklemeler ve bitki sağlığı hakkında bilgiler verildi.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nuri ERİKLİ, Ziraat Yüksek Mühendisi Ayşe EKDİOĞLU ve Ziraat Teknikeri Sabri YÜKSEL'in konuk olduğu yayında üreticilerin merak ettiği güncel konular hakkında bilgiler verildi.
Sayın ERİKLİ daha önce yılsonuna kadar olan ÇKS kayıtlarının bu yıl 30 Mayısta son bulduğunu bu sebepten dolayı üreticilerimizin tarımsal desteklemelerden faydalanabilmeleri için bu hususa dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Fındık üretiminde destekleme kapsamında olmayan ilimizin de destekleme kapsamına alındığını üreticilere müjdeledi.
Ziraat Yüksek Mühendisi Ayşe EKDİOĞLU; Septoria Hastalığı belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler verirken üreticilerimizin özellikle tohum ilaçlamasına dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Ziraat Teknikeri Sabri Yüksel; biçerdöver kontrolleri, hasat zamanı yapılan hatalar ve biçerdöver kaynaklı dane kayıpları hakkında üreticileri bilgilendirdi.
Zamanın elverdiği kadarıyla üreticilerin karşılaştıkları sorunları ve güncel tarımsal konuları ele alan BOLUDA TARIM programı her ayın ilk Perşembe günü Köroğlu TV ekranlarında yayınlanmaya devam edecek.