Bilişim çağında oldukça etkin kullanılan iletişim araçlarından biri olan televizyonlar özellikle kırsal kesime ulaşma açısından önem taşımaktadır. Bu amaçla alternatif iletişim araçlarına kullanarak üreticimize ulaşmayı hedefleyen İl Müdürlüğümüzün en azından ayda bir kez olmak üzere düzenli olarak Köroğlu TV'de gerçekleştirdiği ve canlı yayınlanan Bolu'da Tarım programı Cansu Korkut'un sunumuyla yine ilgiyle izlendi.

Arazi Edindirme Şube Müdürü Fevzi Seymen ve Ziraat Mühendisi Zeynel Gül; Toprak Koruma, Arazi Kullanımı ve Mera Kanunu ve Çalışmaları hakkında merak edilenleri cevapladı. Tarım arazilerini devir alacak kişinin önceliği, ehil mirasçı kriterleri, şehirde yaşayan ve köyde ev yapmak isteyen mirasçılar, aile malları ortaklığı nasıl işletilecek, 6537 sayılı kanun, tarım arazisi satışlarında alıcının kim olacağı, miras konusu, tarım arazilerin de tevhid (birleştirme ) işlemi nasıl olmaktadır gibi konulara açıklık getirdiler.

Ayrıca mera, yaylak, kışlak, umuma ait çayır ve otlakiyelerin erken ilkbaharda ve geç sonbaharda aşırı ve düzensiz otlatılmalarının engellenmesi ve verimliliklerinin arttırılması için, İlimizde mera, yaylak, kışlak, umuma ait çayır ve otlakıyelerde uyulması gereken hususlar hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Program hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü İsmail Taş, SMS, internet, TV, broşür kitapçık, dergi, afiş, vb. yollarla üretimin temelini oluşturan üreticilerimizin bilgi açısından daha donanımlı olmasını sağlamak amacıyla yaptığımız faaliyetlerden güzel bir tanesi olan BOLUDA TARIM programı ile özellikle şu sıralar vatandaşımızın aklında soru işaretleri yaratan tarım arazilerinin kullanımı, mera kullanımı, mera otlak, yaylak vb. kullanım hususlarında cevap bulma şansı bulmuştur. Program güncel konular ve üreticimizin talepleri doğrultusunda düzenli olarak yayınlanmaktadır. Emeği ve katkısı bulunan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müdürlüğümüz çalışmalarının ve üreticimizin istediği konular dahilinde devam eden BOLUDA TARIM'ın bir dahaki bölümünde konumuz; Şap Aşılama Uygulamaları, Salgın Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve sizlerden gelecek konu önerileri olacaktır. Haber Merkezi