Kırsal Kalkınma Ekonomik yatırımları 10. etap için başvuracak yatırımcılar ile Bireysel Sulama Makine ekipman alımının desteklenmesine dönük eğitim İl Müdürlüğümüz Toplantı salonunda 7 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Müdürümüz İsmail Taş, İl Müdür Yardımcımız Nuri Erikli, İl Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Kerim YEL, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan ŞEN, İl Müdürlüğümüz Şube müdürleri ve personeli ile yatırımcılar ve danışman firma temsilcileri katılmıştır. Toplantı salonunun tıklım tıklım dolu olması dikkati çekmiştir. İl Müdürü İsmail Taş yaptığı konuşma ile yatırımcılarımız için programa girmeleri için yapmaları gereken tek şeyin tebliğe uygun bir proje sunmaktan ibaret olduğunu, Bakanlığımızın bu etap için bir bütçe sorunu olmadığını, bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini, ancak zamanın kısa olduğunu bilgili ve tecrübeli danışmanlarla çalışmalarının önemini belirtmiştir. Yeni yayınlanan tebliğ ile bireysel sulama sistemleri makine ekipmanlarına da yüzde elli hibe verildiğini, çiftçilerimizin bu imkanlardan da mutlaka faydalanmalarını istediklerini anlatarak; İl Müdürlüğü olarak her türlü özveriyi sergileyerek gece yarılarına kadar, tatil günleri dahil çalışıldığını, yatırımcıların işlerini kolaylaştırma adına diğer kurumlarla da koordineli olarak çalışıldığını anlattı. Yatırımcıların soruları cevaplandırıldı. İl Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Kerim YEL de yatırımcıların sorularına cevaplar verdi.

Daha sonra Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen tarafından yatırımcılara 10. etap başvuruları için gerekli bilgileri sunu ile anlatıldı. Ziraat Yüksek Mühendisi Gizem Güneş de Bireysel Sulama Sistemleri makine ekipman alımını destekleme tebliğini sunu ile katılımcılara anlattı. Yatırımcıların soruları cevaplandırıldı. Yatırımcılar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün gayretli çalışmalarından memnun olduklarını, her aşamada kendilerine bilgi verildiğini, yardımcı olunduğunu, ancak proje sunarken ulusal mevzuatın kendilerini zorladığını dile getirmişlerdir. Haber Merkezi