Meteoroloji Genel Müdürlüğü soğuk ve yağışlı hava uyarısında bulundu. Buna göre Perşembe gününden itibaren Batı bölgeleri (Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) görülecek yağışların Cuma günü ve hafta sonunda Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların Perşembe günü Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz'de kuvvetli olacağı bildirildi. Yağışların Cuma günü akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hafta sonunda ise iç ve Doğu bölgelerde (Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri) yağmur ve karla Karışık yağmur yüksek kesimlerde ise kar şeklinde meydana geleceği bekleniyor.

Kasım ayı başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe günü yağışla birlikte Batı bölgelerinde, Cuma günü iç ve Batı bölgelerinde, Cumartesi günü ise yurt genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Buna göre Bolu ve çevresinde hava şöyle olacak:

20 Kasım Perşembe çok bulutlu ve sağanak yağışlı en yüksek sıcaklık 14 en düşük 7 derece

21 Kasım Cuma çok bulutlu ve yağmurlu en yüksek sıcaklık 10 en düşük 5 derece

22 Kasım Cumartesi çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu en yüksek sıcaklık 8 en düşük 5 derece

23 Kasım Pazar çok bulutlu ve hafif karla karışık yağmurlu en yüksek sıcaklık 7 en düşük 4 derece

24 Kasım Pazartesi çok bulutlu ve hafif karla karışık yağmurlu en yüksek sıcaklık 6 en düşük 2 derece

25 Kasım Salı çok bulutlu ve hafif karla karışık yağmurlu en yüksek sıcaklık 6 en düşük 2 derece

Meteoroloji beklenilen kuvvetli yağışlar ile hafta sonunda hissedilir derecedeki sıcaklık azalması sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.