Artistik Cimnastik Genç Erkek Milli Takımı, 25 Temmuz-1 Ağustos'ta Gürcistan'da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) hazırlıklarını Bolu'da sürdürüyor.

Anadolu Ajansı

Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda 2'si Çinli 5 antrenörle günde çift idman yapan milli sporcular, şampiyonada ülkeye çok sayıda altın madalya kazandırmak istiyor.

Artistik Cimnastik Erkekler Teknik Kurulu Başkanı Ziya Özgören, yaptığı açıklamada, 13 sporcunun katıldığı hazırlık kampının çok verimli geçtiğini söyledi.

Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'ndan altın madalyayla dönmeyi hedeflediklerini belirten Özgören, Onun ötesinde, yine takım halinde hazırlandığımız Avrupa Gençler Şampiyonası var. Amacımız bu şampiyonalarda, güzel sonuçlar elde etmek" ifadesini kullandı.

Özgören, son iki yılda cimnastikte büyük atılımlar ve ilerlemeler olduğuna dikkati çekerek, bakanlığın verdiği desteklerin bu alana büyük ivme kazandırdığını dile getirdi.

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen'in de Türkiye'nin her tarafını dolaşarak sporculara destek olduğunu aktaran Özgören, "Tesisleşmelerde de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü desteklerini ilerleterek sürdürüyor. Cimnastik, iyi bir yere geldi ama bize yetmiyor. Olimpiyat şampiyonu çıkarana kadar yapılan hiçbir işin bizi tatmin etmediğini düşünerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Diğer taraftan, Cimnastik Federasyonunun girişimleriyle dünyada söz sahibi Çin'den gelen 2 antrenörle Türk cimnastiği daha da kaliteli hale geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Özgören, Çinli antrenörlerin Türk cimnastiğine çok büyük katkı sağladığını belirterek, Federasyon, daha farklı ülkelerden farklı antrenörler düşünmedi. Federasyon Başkanımız, antrenör arayışı döneminde 'Uzak olsa bile cimnastikte dünyanın en iyi ülkelerinin başında gelen Çin'den antrenör getireceğiz' dedi. 'Bu antrenörler, milli takımlarımıza katkı sağlayacak' diye düşünüyoruz. Yaklaşık bir yıldır burada çalışıyorlar. Hem Bolu cimnastiği hem de diğer illerimizdeki sporcularımızla ilgili bayağı ilerleme oldu. Biz de fırsat buldukça Bolu'ya geliyoruz ki Çinli antrenörler çalışalım” dedi.

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen'in sporcuların Çinli antrenörlerden faydalanması gerektiğini söylediğini belirterek, Bu konuda federasyon başkanımız her türlü desteği veriyor. Bizler de elimizdeki bu nimetten en iyi şekilde faydalanmaya çalışıyoruz” dedi.