Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları, Türkiye ve Dünya geneliyle aynı anda Bolu'da da yapılacak.


Kartalkaya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün proje ortağı olduğu Hadis” konulu yarışma, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin ÖZAFŞAR'ın Riyazü'sSalihîn'den 1001 Hadis Seçkisi” isimli kitabından gerçekleştirilecek.

Yarışma Kitabı: En Meşhur Hadis Kitabı

RiyazüsSalihin kitabı, uzmanlar tarafından Türkiye ve Dünya'da, en meşhur, en sahih ve en çok tavsiye edilen hadis kitabı” olarak değerlendiriliyor.


Yarışmanın Amacı

Yarışmanın; Toplumun her kesimini Son Peygamber'in (sav) mesajları ile buluşturarak, Allah'ın rızasını kazanmak, toplumda hadis algısı oluşturmak, H.1437 / M.2016 yılı içerisinde Peygamber Efendimizin (sav) hadislerinin okunmasını ve hayata tatbik edilmesini teşvik amacıyla düzenlendiği açıklandı.
Güçlü Proje Ortakları

Son Peygamber Platformu'nun merkezi proje ortağı olduğu organizasyonda, Türkiye geneli tüm il ve ilçelerde 100'üaşkın sivil toplum kuruluşları da, yarışmayı proje ortağı olarak destekliyor.
Burak Tur ve AKRA FM ise ana sponsorluk görevini üslenmiş durumda.

Büyük Ödüllü Organizasyon

Yarışmaya katılanlar, merkezi olarak verilen 16 Umre seyahati, 28 tablet bilgisayar ve 15 bin TL para ödülünün yanı sıra, Bolu'da dereceye gireceklere, dizüstü bilgisayar, akıllı telefon ve tablet bilgisayar ödülleri dağıtılacak.
Dünya Geneline Yönelik Yarışma

A, B, C ve D kategorilerinde yazılı test usulü düzenlenecek yarışmaya, internet üzerinden online Türkçe dilinde E kategorisinde ve yine internet üzerinden tüm dünyada İngilizce dili için yaş sınırı olmaksızın F kategorisinde katılabilinecek.


En Büyük Sivil Yarışma Organizasyonu


1434 / 2013 yılında İlmihâl” konusunda tertip edilen birinci Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'na” 87 bin 014 kişi müracaatta bulunurken, 1435 / 2014 yılındaki Kur'an-ı Kerim Meali” konulu ikincisine 174 bin 399 kişi başvurmuştu. Geçen yılki Son Peygamber'in Hayatı (S.A.V.)” konulu üçüncü yarışmaya ise 264 bin 929 kişilik başvuru ile yine kendi rekorunu tazelemişti.
Hicri 24 Cemaziyelahir 1437, Miladi 03 Nisan 2016 Pazar günü saat: 10.00 yapılacak yarışma, Türkiye'de Türkçe, Dünya genelinde ise İngilizce dilinde düzenlenecek.
Türkçe dilinde 5 (beş) farklı kategoride, İngilizce dilinde ise tek kategori olmak üzere toplamda 6 (altı) farklı kategori de düzenlenecek yarışma sınavında, yazılı test usulü çoktan seçmeli A kategorisi için 80, diğer kategoriler için 100 soru ile sıralama tespit edilecek.
Organizasyondan yapılan açıklamada;
“Ufka Yolculuk olarak bu yıl 4.sünü düzenleyeceğimiz yarışmanın Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) hadislerini hayatta yaşanılır kılmak ve ihya etmek amacıyla yola çıkmış bulunuyoruz.
Yarışma kitabımız da insanlara dünya ve âhiretsaâdetini kazanma yollarını gösterecek, zâhirî ve bâtinî edepleri elde etmelerini sağlayacak, iyiyi ve güzeli teşvik, kötüden ve çirkinden uzaklaşmayı temin edecek sahih hadislerden oluşan muhtasar bir kitap olan İmam Nevevi'ninRiyazu'sSalihin eseri olacaktır.
Yarışmamız, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamayı hedeflemektedir.” denildi.

Yarışma tanıtım filmi için TIKLAYINIZ.
(https://www.youtube.com/watch?v=puYrZmDRoyg)


13 Kasım'da başlayan yarışma başvuruları ve detaylı bilgi için, http://www.ufkayolculuk.com adresi ziyaret edilebilir.