İlimizde son zamanlarda artan intihar olaylarının ardından psikolojik rahatsızlıklar ve aile geçimsizliği ön plana çıkarken, en çok erkeklerin intihar ettiği belirlendi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü, Bolu'da yaşanan intihar sebeplerini ve resmi istatistiki verileri açıkladı. Resmi verilere göre, Bolu'da intiharlar en çok, psikolojik rahatsızlıklar ve aile geçimsizliğinden kaynaklanıyor. Cinsiyet bazında da yapılan araştırmalara göre, erkeklerin kadınlardan daha fazla intihar ettiği açıklandı.
Bolu, geçtiğimiz perşembe aynı günde iki intihar haberiyle sarsıldı. Mudurnu'da evli ve 2 çocuk babası bir kümes işletmecisi borçları nedeniyle intihar ederken, bu acı haberden 1 ay önce bir mağaza zincirleri sahibi, yine aynı sebepten, borç batağı nedeniyle girdiği bunalım nedeniyle hayatına son vermişti. Üç ay önce Sosyal Güvenlik Kurumu'nda görev yapan bir memur, borçları nedeniyle intihar ederken, Gerede'de liseli, Kıbrısçık'ta ise üniversiteli bir genç, psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle henüz hayatlarının baharındayken hayatlarına son vermişlerdi.
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü, Bolu'da intihar sebepleri ve istatistiki bilgileri hakkında resmi verileri yayınladı. Henüz 2013 ve 2014 yılının yer almadığı veriler, 2009-2012 yıllarını kapsıyor. İntiharları cinsiyet bazında yer alan verilere göre, kadın ve erkeklerin intihar sebepleri de farklı. Son yıllarda Bolu'da hayatına son verenlerin intihar etme nedenlerine bakıldığında, erkeklerin 'psikolojik rahatsızlıklar' nedeni ile kadınların ise 'aile geçimsizliği' nedeni ile intihar ettikleri görüldü.
Yine son yılların verilerine göre, Bolu'da intihar edenlerin büyük çoğunluğunun erkek olduğu gözlendi. 2012 yılında Bolu genelinde 9 kişi hayatına son verirken, bu 9 kişinin 7'si erkek, 2'sinin kadın olduğu açıklandı.