UMKE Bölge Koordinatörlüğü tarafından Karabük, Bartın, Ankara ve Bolu personelinin katılımı ile 4 gün boyunca Afet ve Olağandışı durumlara nasıl müdahale edileceği ile ilgili eğitimler başladı.
4 günlük teorik eğitimin ardından 3 gün boyunca Abant'ta, zorlu hava şartlarında teorikte öğrenilen bilgiler kullanılacak. Katılımcılar bu eğitimle kamp ortamında her türlü ihtiyaçlarını kendi imkanları ile kendileri hazırlayıp, profesyonel sağlık personeli olarak sağlık hizmeti verecekler.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık; Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz (UMKE), yenilenen eğitimlerle sürekli kendini geliştiren bir dinamiktir. İlimizin büyük afet yaşamış illerden biri olduğu bilinci ile UMKE Ekiplerimiz çalışmalarına devam etmektedir. Şimdi de 7 gün sürecek kapsamlı bir eğitim düzenlenmiştir. Bu eğitimlerdeki amaç, her an oluşabilecek afet ve olağandışı durumlarda profesyonelce davranabilecek ve bu şartlarda dahi sağlık hizmeti verilebilmesini sağlayabilecek sağlık personeli yetiştirmektir” dedi.