Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Atatürk anıtına Bolu Valiliği, Bolu Garnizon Komutanlığı ve Bolu Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Bolu Valisi Aydın Baruş, anıt özel defterini imzaladı ve günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunumuna Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, öğrenciler, öğretmenler, okul müdürleri, parti il başkanları, milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Bolu Valisi Aydın Baruş, Anıt Özel Defterini imzalamak için kürsüye geldi ve günün önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye'yi Dünyanın en ileri ve en önemli ülkelerinden biri haline getirmek için çalışmaya söz veriyoruz”

Bolu Valisi Aydın Baruş günün anlam ve önemini belirten konuşmasında sözlerine ‘Aziz Atatürk' ile başlayarak, Bizlere emanet ettiğiniz en büyük eseriniz olan Cumhuriyetin kuruluşunun 92'inci yılını büyük bir gurur ve sevinçle idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tarih boyunca tüm Dünyaya örnek olmuş üstün medeniyetler kuran aziz milletimiz, önderliğinizde her türlü imkansızlığın üstesinden gelerek kazandığı istiklal mücadelesini Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak tam bir zaferle neticelendirmiştir. Cumhuriyet rejimine sahip olmanın manasını bağımsız bir ülkede başı dik ve geleceğinden emin yaşamanın değerini çok iyi biliyoruz. Devlet, Vatan, Bayrak ve Millet kavramlarının şuurunda olarak bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet korumak ve yaşatmak, ülkemizi sizin hedef olarak gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bolu halkı olarak birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışı içerisinde Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye'yi Dünyanın en ileri ve en önemli ülkelerinden biri haline getirmek için çalışmaya söz veriyoruz. Bu toprakları ebedi Vatan olarak bizlere emanet eden yüce şahsınız nezdinde İstiklal Savaşı Gazilerimizi ve Şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz. Vatanımızın bütünlüğünü korumak uğrunda canlarını ve kanlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun” ifadelerine yer verdi.

Çelenk sunma töreni burada sona ererken yarın saat 9.30 Valilik makamında tebriklerin kabulü ve saat 10.00'da Belediye Meydanında Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri devam edecek.

(Emrah ÖGET)