Akil İnsanların tam listesi ve çalışma yapacakları bölgeler açıklandı. Bolu'nun da içinde bulunduğu Karadeniz bölgesi için belirlenen isimler arasında ünlü sanatçı Orhan Gencebay'da bulunuyor.
Başbakanlık tarafından açıklanan Akil İnsanlar Listesi 9'ar kişilik 7 bölgesel gruptan oluştu. Çözüm sürecine katkı verecek olan akil insanlar heyetinde toplam 63 kişi bulunuyor.
Çözüm sürecine ilişkin birikimi bulunan ve toplumun çeşitli kesimlerinin itibarını kazanmış olan yazar, sanatçı, akademisyen ve STK temsilcilerinden müteşekkil akil insanlar heyetinin dokuzar kişilik gruplar halinde 7 bölgede faaliyet göstermesi planlanıyor. Bölgelere göre oluşturulan her grubun birer başkan, başkan vekili ve sekreteri olacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün grup toplantısında yaptığı konuşmada, akil insanlar heyetinin isimlerini kısa bir süre zarfında kamuoyuna duyuracaklarını açıklayarak, "Hem biz bu heyetteki akil insanların görüş ve önerilerini dinleyecek, onlarla istişarelerde bulunacağız, hem de onlar bölgelerimizde bir kısım etkinlikler gerçekleştirerek halkımızla, kanaat önderleriyle buluşacaklar" demişti.
Açıklanan listede Bolu'nun da yer aldığı Karadeniz Bölgesinden sorumlu isimler ise şöyle:
1. BAŞKAN: YUSUF ŞEVKİ HAKYEMEZ (KTÜ Rektör Yardımcısı)
2. BAŞKAN VEKİLİ: VEDAT BİLGİN (İİBF Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı-Sosyolog ve Bilim Adamı)
3. SEKRETER: FATMA BENLİ (Avukat)
4. ŞEMSİ BAYRAKTAR (Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı)
5. KÜRŞAT BUMİN (Gazete köşe yazarı)
6. ORAL ÇALIŞLAR (Gazeteci, Yazar)
7. ORHAN GENCEBAY (Sanatçı)
8. YILDIRAY OĞUR ( Köşe yazarı ve Aktivist)
9. BENDEVİ PALANDÖKEN (TESK Başkanı)