Bolu'da park halindeyken 2 TIR'ı çalan 3 kişi, sahte plaka taktıkları araçları Konya'da bir iş yerine teslim ederken gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, D-100 karayolu üzerinde park halindeyken temmuz ve ağustos aylarında çalınan 2 TIR'ın bulunması için Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.

TIR'ların, çalındıktan sonra sahte plaka takılarak Konya'ya götürüldüğü belirlendi. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa yürütülen çalışma sonucunda, Tır'lar kentteki sanayi sitesinde bulunan bir iş yerine teslim edilirken operasyon düzenlendi. Operasyonda A.Y., M.S.Y. ve Ü.T. gözaltına alındı. İş yerinde yapılan aramada yurtiçi ve yurtdışına pazarlanmak üzere bekletilen çok sayıda TIR parçası ele geçirildi.

Şüpheliler, Bolu Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyet müdürlüğü yetkilileri, Kocaeli, Sakarya ve Bolu'da da 8 TIR'ın çalındığını, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.