Bağımız Türkiye Partisi Bolu milletvekili adayları, yaklaşan 7 Haziran genel seçimleri öncesi çalışmalarına hız vererek açılan BTP standlarında seçmenleriyle buluşuyor.

Bağımsız Türkiye Partisi projeleriyle gündemi belirlemeye devam ediyor. Çok dikkat çeken projeler halkın yoğun gündeminde. Kapitalizmi çöpe atan, Milli Paralarla ticaret kurallarıyla doların hakimiyetine son veren Rusya'yı süper güç yapan, BRICS ülkelerinin uyguladığı ve 120 yi aşkın ülkede uygulamaları olan, Ülkemizde de bir tek BTP'nin uygulayacağı Prof. Dr. Haydar Baş beye ait olan ekonomik sistemin Milli Ekonomi Modelinin kuralları gereği; İşçiye, memura, emekliye asgari ücret 5000 TL, ev hanımı maaşı 1500TL, vatandaşlık maaşı 1000 TL, 18 yaşına kadar çocuk maaşı 250 TL, doğum ikramiyesi 15000 TL, Çiftçiye 5 yıl boyunca tohum, gübre, ilaç, elektrik, mazot bedava olacağı, ürününü ekmeden önce %50 avans verileceği, ürününe alım garantisi verileceği, ‘vergisiz bir Türkiye' inşa edileceği, 100 bin TL'nin altında geliri olandan vergi alınmayacağı, girişimciye uzun vadeli faizsiz kredi verileceği, ‘Sınavsız Üniversite'nin hayata geçirileceği, mezunlara branşlarında ve tüm öğretmen adaylarına iş garantisinin verileceği, evlenecek gençlere uzun vadeli faizsiz ‘Evlilik Kredisi' ve maliyetine ‘konut kredisi' verileceği, vb. birçok sosyal devlet projelerini yıllık 8 trilyon TL'lik kaynaklar ile birlikte hayata geçirileceği konusu seçmenin odağı haline geldi.

BTP standlarında en çok sorulan soru ise asgari ücretin nasıl verileceği. Özellikle asgari ücretin 5000 TL olarak nasıl verileceğini, Kaynakları ile açıklayan tek parti olarak dikkat çeken Bağımsız Türkiye Partisinin Bolu 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Yağcı gazetemize yaptığı açıklamada; Halkımız bize 5000 TL'nin nasıl verileceğini soruyor. Kaynaklarımızı açıklarken yer altı madenlerimizin toplam değerinin 3 Katrilyon dolar olduğunu söylüyoruz. Fakat öyle büyük bir yalanla milletimizi kandırmışlar ki; neymiş Lozan anlaşması ile 2023 yılına kadar madenlerimizi çıkarmamız mümkün değilmiş. Bu yalanı Bolulu hemşerilerimizin her birinden ayrı ayrı duyuyoruz. Lozan'da böyle bir madde yok. Bu açıklamalarımız yeraltı madenlerini işleten yabancı firmaları ve onların sözcülerini çok rahatsız etmiş olmalı ki milleti böyle bir yalanla kandırmaya çalışıyorlar. Fakat bizler yer altı madenlerimizi milletimizle beraber işleteceğiz. Ve sadece bundan yılda 3 Trilyon TL elde edeceğiz. 2 Trilyon TL GSMH karşılığı ve 2 Trilyon TL de senyoraj geliri olarak piyasaya süreceğimiz emisyon ile elde edeceğiz. 500 Milyar TL vergi gelirleri ve 200 milyar TL de enerji gelirlerimiz olacak. Petrol kaynaklarından elde edeceğimiz gelir ile birlikte bizim yıllık bütçemiz 8 Trilyon TL'dir. Bu dediklerimizin hepsini biz bu bütçe ile fazlasıyla yaparız. Gelin tüm Bolulu hemşerilerimiz hakkımıza sahip çıkalım. Bu seçimlerde bu işi bitirelim, BTP'yi iktidar edelim.” Dedi. Haber Merkezi