Bolu Müze Müdürlüğü tarafından hazırlanan Geçmişten Günümüze Bithynia” adlı fotoğraf sergisi törenle açıldı. Bolu Kültür Merkezi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonunda açılan sergi 23 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Bolu Müzesi AB-Türkiye Kültürler Arası Diyalog Hibe Programı, Müzeler Bileşeni çerçevesinde yürütülen ‘Arkeolojik Eserler ile Tarihsel Gerçeklik Arasındaki Bağın Yeniden Kurulması' adlı projede yer alıyor. Proje; antik adı Bithynia olan ve bugünkü Doğu Marmara'yı kapsayan bölgede yer alan müzelerin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Koordinatörlüğünde yürütülen projede Bolu, Kocaeli, Sakarya ve Düzce Konuralp Müzeleri yer alırken, yabancı ortak olarak da Yunanistan'ın Priaeus Bank Kültür Vakfı bulunuyor.
Söz konusu proje kapsamında ‘Geçmişten Günümüze Bithynia' adlı fotoğraf sergisi törenle açıldı. Törene Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Müze Müdürü Mustafa Güneş, sergi ve sergide yer alan eserler hakkında bilgi verdi. Güneş, Sergideki konu başlıklarımız Bithinya'da günlük yaşam, inanç, sağlık, tiyatro, gladyatörler, savaş ve ölüm şeklindedir. Sergimizi günlük yaşam ile başladık ve ölüm ile bitirdik. Günümüzde 2 bin yıl öce bu topraklarda kimler yaşadı? Günlük yaşamda hangi eşyaları kullandılar? Yaşamlarını nasıl sürdürdüler? İnançları neydi ve nasıl yaşadılar? Nasıl eğlendiler, nasıl savaştılar? Hastalandıklarında tedavilerini hangi aletlerle yaptılar? Savaş silahları nelerdi ve nasıl ödlüler, nereye gömüldüler? Mezarları ve mezar taşladı nasıldı? Tüm bu soruların cevaplarını bu sergide görebileceksiniz” diye konuştu.
Mustafa Güneş'in konuşmasının ardından protokol ve davetliler tarafından serginin açılışı yapıldı. Davetliler tarafından gezilen sergide yer alan eserler büyük beğeni toplarken, İl Kültür Merkezi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonunda açılan sergi 23 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.