Ayağında aşırı ağrı şikayeti ile Özel Fatma Hatun Hastanesine gelen hastanın ayak bileğinde kopan bağları, Bolu'da ilk defa yapılan bir operasyonla tedavi edildi.

71 yaşındaki Sieglinde Özdemir, sol ayağında yaşadığı aşırı ağrı şikayeti ile Özel Fatma Hatun Hastanesine başvurdu. Hastanenin ortopedi servisinde muayene edilen ve sol ayak bileğinin bağlarının koptuğu ve buna bağlı olarak, eklemlerde üretilen sıvının aşırı şekilde çoğalarak ağrıya sebep olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine, yaklaşık 2 ay gözlem ve kontrol altında tedavi edilmeye çalışılan Özdemir, yapılan müdahalelere cevap vermeyince ameliyat seçeneği değerlendirildi.

Bolu'da ilk defa yapılan ‘Ayak Bileği Artroskopisi Operasyonu' ile Özdemir'in sol ayak bileğindeki kopan bağları eski haline getirilerek, aşırı çoğalan sıvı da kontrol altına alındı.

Hastanın durumu ve yapılan operasyon hakkında bilgi veren Özel Fatma Hatun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Doktoru Op. Dr. Şükrü Levent Uçar, 71 yaşında bayan hastayı, sol ayak bileğinde şiddetli ağrı şikayetleri ile yaklaşık 2 ay takip ettik. Ayak bileğinde eskiden geçirilmiş bir travmaya bağlı bir bağ yaralanması vardı. Kronik bir yaralanma ile ayak bileği eklemi içerisinde aşırı gerginlik ve eklemlerde bulunan sıvının aşırı çoğalması ile ağrıya sebep olan bir hadise vardı” dedi.

Hastayı, uzun bir süre uzun bir süre ilaç tedavisi iyileştirmeye çalıştıklarını anlatan Uçar, Ancak cerrahi dışı girişimlerin hastamızda başarılı olmaması üzerine kendisine Ayak Bileği Artroskopisi yapmaya karar verdik. Ve ayak bileği eklemine küçük portal dediğimiz deliklerden kamera ile girerek ayak bileği eklemini içeriden muayene ettik. Bu aşırı çoğalan organları oradan temizleyerek, aynı zamanda kopmuş bağını da gördük ve onu da redyofrekans dediğimiz bir cihazla büzüştürerek eski haline getirdik” diye konuştu.

Uçar, hastanın şu anda gayet sağlıklı olduğunu ve çok rahat yürüyebildiğini söyledi.

Sieglinde Özdemir ise, yaklaşık 4-5 ay sol ayağında şiddetli ağrı hissettiğini belirterek, Bir süre sonra bu ağrılara dayanamayarak hastaneye geldim. Doktorum durumum hakkında bana bilgi vererek ilaç tedavisine başladı. Ancak ağrılarım yine dinmeyince ameliyata karar verdik” dedi.

Yapılan küçük bir operasyonla, ağrılarının artık dindiğini anlatan Özdemir, Doktora çok teşekkür ederim. Ameliyatım çok başarılı geçti. Ayağım çok ağrıyordu yürüyemiyordum. Şimdi çok rahatım. Tam 4 -5 ay bu ağrıyı çektim. Şimdi çok iyiyim” diye konuştu.