Bolu Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı İsmail Ünalan, artan maliyetler nedeniyle bal fiyatlarında yüzde 10 ila 15 artışın olacağını söyledi.

Bolu Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı İsmail Ünalan, Bolu'da mevsimin çok güzel geçtiğini, eğitimlerle giderek kendini geliştiren arı yetiştiricilerinin kaliteli ürünler elde ettiğini ifade etti.

Kentte kayıtlı 213 arı yetiştiricisi olduğunu belirten Ünalan, Bu arıcılarımız arasında çok kaliteli bal elde edenler var. Bu yıl Bolu genelinde yaklaşık 180 ile 200 ton bal almayı bekliyoruz. Şu anki durum bunu göstermekte" dedi.

Ünalan, arıcılıkta giderlerin arttığına dikkat çekerek, "Bal üretiminde kullanılan malzemelere zam geldi. Bu yüzden bal fiyatlarına yüzde 10 ila 15 arasında zam yapılacak. Bu yıl bal 30 ile 40 lira arasında satışa sunulacak" ifadelerini kulandı.

Arıcıların mobil olması gerektiğini anlatan Ünalan, Arıcılarımız mevsime göre arı yetiştirmeli. Bunu yapabilmeleri için de kendini geliştirmeleri gerek. Verilen eğitimlere katılan aracılarımız mevsim nasıl giderse gitsin ürün kalitesini yakalamakta ve istediği miktarda da üretim yapmakta. Bilinçli bir şekilde üretim yapıldığı zaman hem verilen emekler boşa gitmemiş oluyor, hem de bal kalitemizi artırmış oluyoruz" diye konuştu. (AA)