Bolu, yeni içme suyu boru hattına 4 ay sonra kavuşuyor. Çelik boru hattı için ihale süreci tamamlandı. İlk kazma 1 ay içinde vurulacak, çelik hat inşaat başladıktan 3 ay sonra hizmete alınacak. Bolu'da artık su boruları patlamayacak.

Bolu'da su borusu patlamalarını sona erdirecek, yeni içme suyu boru hattı için ihale süreci tamamlandı. Bolu Belediyesi'nin girişimiyle 2015 yılı Yatırım Programı'na alınan ve jet ödenek tahsis edilen projede Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce başlatılan ihale süreci de aynı hızla gerçekleştirildi.

Bolu Gölköy ile Temiz Su Arıtma Tesisi arasına 10 bin 800 metrelik yeni çelik ishale hattı döşenmesini öngören ihale, 30 Temmuz'da sonuçlandı. İhaleye en düşük teklifi 8 milyon 816 bin TL bedelle Haşlak İnşaat firması verdi. İhale Komisyonu 2 hafta içerisinde ihaleyi sonuçlandırarak, ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapacak. DSİ tarafından yapılacak yeni içme suyu boru hattı projesinin ihale bedeli Kalkınma Bakanlığı'nca tahsis edilen Yatırımları Hızlandırma Ödeneğinden karşılanacak.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, boru hattı yatırımı hiç ortada yokken 2015 yatırım programına aldırdıklarını, Boluluların mağduriyetini en kısa sürede giderebilmek için projenin her sürecini ısrarla ve hızlı bir şekilde yönettiklerini anımsatarak, boru hattının döşenmesinde de işin takipçisi olacaklarını söyledi. Yılmaz, ilk kazma vurulduktan sonra 3 ay içerisinde yeni hattı hizmete açmayı planladıklarını bildirdi.

Başkan Yılmaz, Bolu halkı için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bilindiği gibi tamamen Belediyemizin sorumluluğunda olmamasına rağmen su borusu patlamaları sorunu, Bolu Belediyesi'nin bir hatasıymış gibi yansıtılmıştı. Biz bu suçlamalara karşılık vermek yerine zamanımızı ve mesaimizi sorunun çözümüne harcadık. Yatırım programında olmamasına rağmen büyük uğraşlarla yeni içme suyu boru hattını Kalkınma Bakanlığı 2015 Yılı Yatırım Programı'na dahil ettik. Bunu da plan oluştuktan sonra ısrarlı çabamız ve girişimlerimizle yaptık. Konuyu yakından takip ettik ve yatırım programına alındıktan sonra bir hafta içinde projemiz Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne verilen talimatla Yatırımları Hızlandırma Ödeneği'ne dahil edildi. Bütün engelleri aşarak, jet ödeneği alabildik. İhale süreci de DSİ nezdindeki girişimlerimizle hemen başlatıldı. Tabi bütün bunları AK Parti'nin sorun çözücü duruşuyla, yerel yönetimlere verdiği önemle gerçekleştirebildik. Bugün Bolu halkına projemizde ihale sürecinin de dün itibariyle tamamlandığı müjdesini vermek isterim. Bolu'nun yeni içme suyu boru hattı işi DSİ tarafından ihale edilmiştir ve çelik borularla döşenecek yeni hattın yapımına önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Yeni içme suyu boru hattının güzergâhını da değiştirdik. Yeni güzergâhı ince hesaplarla belirledik.Proje kapsamında Gölköy ile Temiz Su Arıtma Tesisi arasında 10 bin 800 metrelik yeni çelik ishale hattı döşenecektir. Ve içme suyu hattı Bolu halkı için artık bir tehlike olmaktan çıkacaktır” dedi.

“3 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK”

Başkan Yılmaz çalışmanın kısa süre içerisinde tamamlanacağını ifade ederek, Biz bugün de bu işin takipçisi olduğumuzu gerek ihaleyi alan firmaya gerekse Bolu halkına bildirmek isteriz. Belediye olarak işi alan müteahhitte daha kısa sürede tamamlayabilmesi için gerekli yardımları sağlayacağız, proje başarıyla tamamlanana kadar da işin takipçisi olacağız. Yer teslimi ve benzeri bürokratik aşamaları en kısa sürede geçerek çelik boru hattının yapımına başlanmasını sağlayacağız. Bir ay içerisinde ilk kazmayı vuracağız ve ardından da 3 ay içinde Bolu'yu yeni içme suyu hattına kavuşturmuş olacağız. Kış gelmeden yeni hattı tamamlamayı planlıyoruz. Patlamalara neden olan eski CTP boru hattını ise kaderine terk etmeyeceğiz.m Yapılmış bu yatırımı Bolu için kullanmaya devam edeceğiz. Eski hattı artezyen ve yağmur sularının büyüksuya taşınmasında, geri dönüş yolu olarak kullanacağız. Mevcut yatırım da böylelikle Bolu halkına hizmete devam etmiş olacak. Ancak artık bu hatta patlama yaşanmayacak. Bunun güvencesini de Belediye Başkanınız olarak, Alaaddin Yılmaz olarak veriyorum. Yeni içme suyu hattımızın şimdiden Bolululara hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi