TUİK verilerine göre 2013 yılında Bolu'da medeni duruma göre boşanmış olanların sayısındaki artış oranı %7,32 ile dikkat çekiyor.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, Bolu ilinde ikamet eden 15 yaş üzeri kişilerin medeni durumları incelendiğinde, Bir önceki yıla göre 15 yaş üzeri nüfus % 0,92 oranında atmasına rağmen, boşananların bir önceki yıla göre %7,32 artış gösterdiği görülüyor.
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Bolu'nun medeni durum haritasını çıkarttı.
Araştırmanın sonuçlarına göre boşananların sayısının bir önceki yıla göre arttığı sonucu görülürken, boşanma oranlarının bir önceki yıla göre en fazla arttığı ilçe ise Dörtdivan oldu.
TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü, 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle Bolu'nun medeni durum raporunu içeren bir araştırmanın bulgularını yayınladı. 15 yaş üzerini kapsayan araştırma, Bolu'da yaşayan vatandaşların cinsiyetlerine göre medeni durumunu ortaya koyuyor.
Boşananlar yüzde 7 arttı
Araştırmanın sonuçlarına bakıldığında bir önceki yıla göre 15 yaş üzeri nüfus yüzde 0,92 oranında atmasına rağmen, boşananların bir önceki yıla göre %7,32 artış gösterdiği görülüyor.
2013 yılında bir önceki yıla göre evli olanların oranı yüzde 3,51 ile en fazla ise Mengen ilçesinde artarken, yüzde 0,88 ile en fazla azalış Göynük ilçesinde gerçekleşti. Boşanmış olanların oranı bir önceki yıla göre %20,90 ile en fazla Dörtdivan ilçesinde artarken, en fazla azalış %1,10 ile Mudurnu ilçesinde gerçekleşti.
Ayrıca Bolu'da 2013 yılı içerisinde 6 bin 157 çiftin boşandığı, bunların 4 bin 440'ının merkezde olduğu görülüyor.