Bolu'nun Gerede, Mengen ve Dörtdivan ilçelerinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verilirken, kentte 50 köy yolu ulaşıma kapandı.

Gerede, Mengen ve Dörtdivan ilçelerinde okullar bugün için kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Bolu merkez ve diğer ilçelerde eğitime devam edildi. Kar nedeniyle Gerede'de 40, Mengen'de 10 olmak üzere toplam 50 köy yolu ulaşıma kapalı. İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarını ulaşıma açma çalışmalarını sürdürüyor. Bugün kar yağışının etkisini kaybetmesiyle TEM yolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişi ile diğer güzergahlarda ulaşımda sorun yaşanmazken, Karayolları ekipleri buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürdü.

ABANT VE GÖLCÜK'TE KAR GÜZELLİĞİ

Kar, doğa harikaları Abant ve Gölcük tabiat parklarında ise güzel görüntüler oluşturdu. Tatilciler, Abant'ta göl kenarında yürüyüş yapıp, faytonla tur atarak karın keyfini çıkardı. Tabiat parkında araçlarıyla tur atmak isteyenler ise sıkıntı yaşadı. Kayarak yoldan çıkan bazı araçlar kara saplandı. Tatilciler, araçlarını çıkarmak için büyük çaba harcadı. Gölcük'te de ziyaretçiler, kar yağışı ile oluşan güzel manzaranın keyfini çıkardı. DHA