Valilik binasında, 2015 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Bolu Valisi Aydın Baruş, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Belediye Başkanları, Kaymakamlar katıldı. Vali Baruş Bolu'daki projelerle ilgili rakamsal bilgiler verdi.

HABER: EMRAH ÖGET

Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, Malumlarınız olduğu üzere bu seneki iklim koşullarının ağır geçmesi nedeni ile yatırım çalışmaları konusunda son aylara kadar hızlı ivme yakalayamadık. Ama artık buna yönelik bir mazeretimiz olamaz çünkü havalar düzeldi ve özellikle yol çalışmalarının, alt yapı çalışmalarının süratle devam etmesi gerekiyor. Bu anlamda gerek İl Müdürlüklerimiz, gerek Kaymakamlıklarımız ve Belediyelerimiz tarafından yürütülen bu çalışmaların hızlandırılmasını ve bu çalışmaların tarafınızdan sıkı bir şekilde takip edilip, yaşanan aksaklıkların zamanında haber verilmesini ve çözemediğiniz konularda da Valiliğin koordinasyonunu talep etmenizi sizlerden rica ediyorum. Çalışmalarınızda şimdiden başarılar, kolaylıklar diliyorum” dedi.

“TOPLAM 405 PROJE YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

Bolu İlindeki yatırımlarla ilgili olarak bilgiler veren Vali Baruş, İlimizdeki yatırımlarla ilgili olarak size özet bir bilgi vermek istiyorum. 1 Ocak-23 Temmuz 2015 dönemi itibari ile il genelinde 77'si Bölge Müdürlükleri, 10'u Üniversite, 5'i Genel Müdürlük, 127'si İl Müdürlükleri, 76'sı Kaymakamlıklar ve 110'u Belediyelere ait olmak üzere toplam 405 proje yürütülmektedir” şeklinde konuştu.

“PROJE BEDELLERİ TOPLAMI 2 MİLYAR 95 MİLYON TL'DİR”

Yürütülen projelerle ilgili sayısal bilgiler veren Vali Baruş, Söz konusu projelerin proje bedelleri toplamı 2 Milyar 95 Milyon TL'dir. Ödeneklerin %27'si Ulaştırma, %22'si Eğitim, %15'i Diğer Kamu Hizmetleri, %8'i Turizm, %7'si inşaat, %7'si Spor, %5'i Orman, %4'ü Enerji, %3'ü Tarım, %2'si Sağlık sektörüne aittir. Belediye yatırımlarının proje bedelleri toplamı 171 Milyon, 692 Bin TL'dir. Kurumlardan alınan bilgilere göre 405 projeden; proje aşamasında 61, yaklaşık maliyet aşamasında 22, ihale safhasında 38, ihalesi yapılan 22, yer teslimi yapılan 4, devam eden 216 ve biten 42 adet proje vardır. Projelerin sektörel dağılımı ise, eğitim 33, enerji 33, inşaat 11, madencilik 7, orman 7, sağlık 10, spor 12, tarım 30, turizm 28, ulaştırma 83 ve diğer kamu hizmetleri 157 şeklindedir.” ifadelerine yer verdi.

“2016 YILI YATIRIM TEKLİFLERİ RAPORLARINI GÖNDEREN 9 KAMU KURUM VE KURULUŞUNUN TOPLAM PROJE SAYISININ 140 OLDUĞU GÖRÜLMEKTEDİR”

2016 yılı ile ilgili bilgiler de veren Vali Baruş, 2016 yılı yatırım tekliflerine bakıldığında çoğu kamu kurum ve kuruluşunun 2016 yılı yatırım tekliflerinin henüz belli olmadığı, yatırım teklifleri raporlarını gönderen 9 kamu kurum ve kuruluşunun toplam proje sayısının 140 olduğu görülmektedir. Proje teklifleri belli olmayan kamu kurum ve kuruluşlarının proje teklifleri belli olduğunda, proje sayısının artacağı değerlendirilmektedir” dedi.