İçişleri Bakanlığı ülkemizde kaç Suriyeli yaşadığını geçen yılın verilerine göre açıkladı. En çok Suriyeli, 330 bin kişiyle İstanbul'da yaşarken; Tunceli, Bayburt, Ardahan, Iğdır, Sinop, Kastamonu, Erzincan, Giresun ve Gümüşhane illerinde hiç Suriyeli yaşamadığı duyuruldu. Yapılan açıklamada 300 Suriyelinin de ilimizde misafir edildiği belirtildi.

HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığı, neredeyse her ilde gündemin birinci maddesi haline gelen Suriyeli sığınmacılar konusunda bir açıklama yaptı. Hangi ilde kaç Suriyeli sığınmacı yaşadığının açıklandığı raporda rakamlar bazı illerde dudak uçuklatacak cinsten.

330 bin SURİYEL İSTANBUL'DA…

İçişleri Bakanlığının resmi rakamlarına ve geçen senenin verilerine dayanarak açıkladığı sığınmacı sayısı İstanbul'da rekor düzeyde. İstanbul'da tam 330 bin Suriyeli sığınmacı yaşıyor. İstanbul'u 220 bin kişiyle Gaziantep, 190 bin kişiyle Hatay, 170 bin kişiyle Şanlıurfa takip ediyor.

BOLU'DA KAÇ SURİYELİ VAR?

Bolu'da ise rakamlar sanılanın çok altında kalıyor. Geçen yılın verilerine dayanarak hazırlanan raporda, Bolu'da 300 Suriyeli sığınmacı olduğu açıklandı. Komşumuz Düzceliler ise Bolunun yarısı kadar sığınmacıyla yaşıyorlar. Orada da 150 Suriyeli var. Çevre illerden Zonguldak'ta 140, Sakarya'da ise 670 sığınmacı yaşıyor.

Yapılan resmi açıklamaya göre Tunceli, Bayburt, Ardahan, Iğdır, Sinop, Kastamonu, Erzincan, Giresun ve Gümüşhane illerinde hiç Suriyeli sığınmacı bulunmuyor.