Sağlık Bakanlığı tarafından nüfus sayısına göre yerleşim alanlarında açılabilecek eczane sınırlaması yürürlüğe girdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Bolu'da nüfus oranına göre 49 eczane bulunması gerekirken bu sayının 71 olduğu açıklandı. Nüfus sayısına göre eczanenin eksik olduğu ilçelerimiz ise Göynük ve Mengen olarak belirlendi.

Eczacılık mevzuatında yapılan son değişiklik çerçevesinde eczane açılmasında nüfusa göre eczane sınırlaması yürürlüğe girdi.

Buna göre; 28/01/2013 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yayımlanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2012 sonuçlarından yola çıkılarak, ilçelerde eczane başına düşen nüfusun hesaplandığı ve 2012 yılı eczane ve nüfus sayısı baz alınarak bir tablo hazırlanmış ve TEB tarafından Bölge eczacı odaları tarafından bölgelerinde bulunan eczane sayılarının bildirilmesi doğrultusunda son hali verilen bir taslak tablo hazırlanmış olup Sağlık Bakanlığına sunuldu.

Yapılan çalışma sonrası il genelinde 99 eczanenin faaliyetlerine devam ettiği ancak bu rakamın nüfusa göre76 olması gerektiği belirtildi.

Dörtdivan'da 2, Gerede'de 9 olması gereken eczane sayısının 10, Göynük'de 4 eczane olması gerekirken mevcutta 2, Kıbrıscık'ta 1, Mengen'de 4 olması gereken eczane sayısının 5, Bolu merkez de 49 olması gereken eczane sayısının 71, Mudurnu'da 5 olması gereken eczane sayısının 4, Seben'de 1 olması gereken eczane sayısının 2 ve Yeniçağa'da 2 eczane bulunduğu belirtildi.