Bolu'da İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan kontroller sırasında bir yolcu otobüsünde ve işletmede, Pakistan ve Afganistan uyruklu 16 kişi yakalandı.
İl Jandarma Komutanlığı, bir yolcu otobüsünde çok sayıda yabancı uyruklu sığınmacının yolculuk yaptığı ihbarını aldı. Edinilen bilgiye göre, D-100 karayolunun Abant Gişeleri mevkiinde İstanbul istikametine seyreden yolcu otobüsünü durduran jandarma ekipleri, şahıslar üzerinde kimlik sorgulaması yaptı. Kontroller sırasında ülkeye yasadışı yollarla girdikleri tespit edilen Pakistan uyruklu T.M., F.S., M.H., A.H., M.F.V.V., Y.W., Q.R. ile Afganistan uyruklu M.E., M.K., Ş.A., Ş.M., G.Ç., N.A. ve S.Ş. olmak üzere toplam 14 kişi yakalandı.
Diğer yandan, Mengen ilçesine bağlı Düzköy köyünde yapılan kontrolde, işletmeci Ü.O.İ.'nin hayvanlarına baktırmak maksadıyla Afganistan uyruklu S.H. ile A.D.'yi izinsiz olarak çalıştırdığı tespit edildi. İşletmeci Ü.O.İ. hakkında tanzim edilen tutanak Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne gönderildi.
Yakalanan Afganistan uyruklu 9 şahıs ile Pakistan uyruklu 7 şahıs olmak üzere toplam 16 kişi sınır dışı edilmeleri maksadıyla Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. -