İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan çalışmalar sonrası deprem hareketlerini sağlıklı bir şekilde takip edebilmek amacıyla il genelinde 12 adet deprem kayıt istasyonu kurularak, verileri sıkı bir şekilde takibe alındı.

12 Kasım Depremi sonrası yürütülen çalışmalar sonrası, deprem hareketlerini daha yakından takip edebilmek amacıyla il genelinde 12 deprem kayıt istasyonu faaliyete geçirildi. Deprem kayıt istasyonlarıyla en küçük sarsıntıları bile kayıt altına alan, elde edilen verilerle fay hatlarının fiziği ve hasar oluşturabilecek yayılım şekli hakkında bilgilere ulaşmayı hedefleyen ve bütün İlçelerimizde yürütülen sismik çalışmalar AFAD Başkanlığınca yürütülüyor. Deprem Kayıt İstasyonları elde ettikleri verileri arazideki noktalardan AFAD Başkanlığı Deprem Dairesi'ne gerçek zamanlı iletiliyor.

DEPREM KAYIT İSTASYONLARI NEREDE?

Deprem Kayıt istasyonları Merkez'de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bahçesi ve Karacasu Termal Tesis bahçesinde, Gerede Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde, Göynük Belediye Hava Meydanları bahçesinde, Mengen PTT binası bahçesinde, Taşkesti'de Proje Evi bahçesinde, Mudurnu İtfaiye Bahçesinde, Dörtdivan Akşam Sanat Okulu bahçesinde ve Yeniçağa'da Nenehatun Anaokulu bahçesinde yer alıyor. Özel Haber: Sefa Günay

KUVVETLİ YER HAREKETİ

İLÇE/BUCAK

İSTASYON YERİ

MERKEZ

CEVRE VE SEHIRCILIK MUDURLUGU

GEREDE

ORMAN ISLETME SEFLIGI

GOYNUK

BELEDIYE HAVA MEYDANLARI

MENGEN

PTT BINASI BAHCESI

MUDURNU - TASKESTI

PROJE EVI

MUDURNU - MERKEZ

ITFAIYE BAHÇESİ

DORTDIVAN

AKSAM SANAT OKULU

YENICAG

NENEHATUN ANAOKULU

MERKEZ_2

KARACASU TERMAL TESİSLERİ

ZAYIF YER HAREKETİ

MUDURNU-TAŞKESTİ

TRT VERİCİSİ YANI

YENİÇAĞ

CAMLIK KÖYÜ MEVKİİİ

KIBRISCIK

KÖROĞLU DAĞ EVİ YOLU