Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Bolu Şubesi, Bolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında Bolu İli Evde Sağlık ve Bakım İşbirliği Protokolü Bolu Valiliği Yedigöller Toplantı Salonu'nda imzalandı. İmza töreninde yapılan konuşmalarda uygulamanın önemine değinilerek Bolu'ya hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
Protokol Töreninde ilk olarak Vali Ahmet Zahteroğulları bir konuşma yaptı. Zahteroğulları yaptığı konuşmada uygulama için Bolu'nun seçilmesinden dolayı teşekkür ederek, Ben bugün aslında çok mutlu oldum. Hem hayırlı bir işe başlıyor olmaktan, hem de 1,5 ay önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarıydım. Orada çok değerli çalışma arkadaşlarımız, Sayın Genel Müdürümüz, Genel Müdür Yardımcılarımızı Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının çok değerli yöneticilerini özlemiştim. Görmekten mutlu oldum. Biz Ankara'da bazı politikaları kurgulamak bir taşra tecrübesi gerektiriyor aslında. Uygulama tecrübesi gerektiriyor. Şimdi kurguladığımız politikaların alanda uygulamasını yapmakta bizlere nasip olacak inşallah. Bu vesile ile Sağlık Bakanlığının öteden beri iyi bir şekilde yürütmekte olduğu Evde Sağlık Hizmeti ile Bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kurguladığımız evde bakım hizmetlerini verirken devlet iki ayrı hizmeti iki ayrı ekiple çalışmasın, bunu birlikte yürütelim diye bakanlıklar arası çalışmalarımız vardı. Bu belli bir noktaya geldi. Bunu Bolu'da somutlaştırıyoruz. Belediyemizde, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlü, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı, Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte insanımızın hizmeti ayağına götürecek. Evde bakım ve evde sağlık hizmetini birlikte sunacak bir model oluşturacağız. Bolu bunun pilot uygulaması olacak. Ben Bolu'yu seçtikleri için arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanımıza, kurumlarımıza verdikleri ve verecekleri destekten dolayı, projede yer alacakları içi gerçekten teşekkür ediyorum”
dedi.
“Sayın Belediye Başkanımız, bakımın her şeyini üstleniriz dedi”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi ise yerel kaynakların kullanılmasına dikkati çekerek, Biz bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak buradayız. Ancak EVSAD başkanımız, Sağlık Bakanlığımız, Kızılay, Belediye Başkanlığımız çok güçlü bir çalışma ile inşallah huzurlarınızdayız. Sayın Valimiz Aile Bakanlığımızda Sayın Müsteşarımızdı. O zaman planladığımız ve bu yıl 2014 yılında hedefe koyduğumuz evde sağlık hizmetinin ilk uygulamasını Bolu'da yapacağız ve çok güçlü bir ekiple yapacağız. Bolu'nun bütün kaynaklarını her boyutu ile kullanarak yapmış olacağız. Biz çok heyecan duyuyoruz bundan. Çünkü bakanlık olarak evde bakım aylığı uygulamamamız vardı. Bu yıllardır devam eden bir uygulamak bakım veren kişiye ücret ödeme şeklinde. Fakat öyle Aileler var ki siz ücret ödemeyle işi çözemiyorsunuz. Hizmeti eve götürmeniz gerekiyor ve bizim esas niyetimiz problemi kaynağında çözebilmek. Kuruluş bakımına aldığımızda çoğu zaman memnuniyetsizlik görüyoruz. Şartlarımız çok iyi olmansa rağmen, konfor anlamında dörtdörtlük şarlar olmasına rağmen hakikaten büyük sıkıntılar görüyoruz. O nedenle bu sıkıntıları yerinde çözerek, yerinde destek hizmeti sunarsak büyük çapta sıkıntıları çözeceğimiz düşündük. Bu hizmeti kurguladık. Kurgularken acaba yerel kaynakları nasıl değerlendirebiliriz. Bolu'da bir baktık Sağlık Bakanlığımızın, evde Sağlık Derneği'nin sistem olarak kurduğu müthiş bir altyapı var. Biz hazıra konduk burada biraz. Hatta gelemden önce Sayın Bakanımızla, Müsteşarımıza konuyu anlatırken bakanlığımıza ne düşecek Bolu'da. Dedik ki biz sadece koordinasyon yapacağız. Belki bu şekilde görev düşecek ama bütün boşlukları doldurmak üzere görevdeyiz. Sayın Belediye başk