Bolu Belediyesi tarafından 2014 yılı ‘Bolu Yılı' olarak ilan edildi. Her ayın 14'ü birbirinden güzel etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor ‘2014 Bolu Yılı' etkinliklerinin üçüncüsü lezzet ustalarına ev sahipliği yapacak etkinliklere tüm Bolu halkı davetlidir.
Her ayın 14'ü 2014 Bolu yılı etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel programlarla kutlanmaya devam ediyor. 14 Mart Cuma günü kutlanacak olan birçok etkinlik ve gösterinin yer alacağı program yine dolu dolu geçecek. Mart ayı etkinlikleri Bolu'nun adına yakışır şekilde lezzet ustalarını ağırlayacak. 14-15 Mart tarihlerinde 1.Ulusal Yemek yarışması ve Aşçılık Şampiyonasının startı verilecek. 250 şef bütün hünerlerini göstermek için yarışacak.
“14 Mart saat: 11.00'de Kültür Park'ta bin bir emek pazarının protokol üyeleri tarafından açılışı gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler çerçevesinde Belediye önünde kurulacak sahnede, evlenecek olan çiftin nikahı saat: 14.14'de Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından kıyılacak. Daha sonra program Necip Fazıl Kültür Merkezinde bando konseri ile devam edecek. Sonrasında ise Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde saat 16.00'da lezzet ustaları Emine Beder ve Elif Korkmazel hanımlarla buluşacak ve şık ve özenli sofraların püf noktalarını paylaşacak.
Sonrasında ise saat 17.00'de Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde, Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi kursiyerlerimizin yaptığı resimlerden oluşan resim sergisinin açılışı yapılacak. Son olarak ise saat 18.00'de Belediye meydanında halk dansları ekibi tarafından dans gösterisi katılımcıların beğenisine sunulacak.
2014 Bolu yılı etkinliklerine 14 Mart Cuma günü tüm Bolu halkı davetli.