2015-2016 Boludağı Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı Boludağı Polisevi'nde yapıldı. Bolu Valisi Aydın Buraş ve Düzce Valisi Ali Fidan başkanlığında yapılan toplantıda, iki ilin kış boyunca koordineli bir şekilde çalışması ve otoyol Boludağı geçişi, Boludağı Tüneli ile D-100 Karayolu Boludağı geçişinin kapanmaması için alınacak tedbirler görüşüldü.

Boludağı Polis Evinde düzenlenen toplantıya Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Ali Fidan ile Bolu ve Düzce Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri, Karayolları ile diğer kurumların yetkilileri katıldı. Toplantının açılışında Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Aydın Aksoy, daha önceki senelerde yapılan çalışmalar, alınan tedbirler, kurumlara düşen görevler ve öneriler ile ilgili sunu eşliğinde bilgiler verdi.

Sunumun ardından bir konuşma yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahları arasında yer alan Bolu Dağı geçişi için kış şartlarında alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve karara bağlanması için toplandıklarını dile getirerek, "Malumlarınız olduğu üzere İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir genelgesi yayınlandı. Bu genelgede kış mevsiminde alınacak trafik tedbirlerini içeriyor. Bu genelge çerçevesinde Bolu Tüneli geçişi ve D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde alınacak tedbirleri görüşmek üzere bir araya geldik. Arkadaşlarımız yaptıkları sunumda alınacak tedbirlerde öngörülen hususları, yaşanan sıkıntıları, eksiklikleri bizlere aktardılar. Sunumların ardından bizlerde bu değerlendirmeyi kapsamlı olarak yapacağız ve önümüzdeki yaklaşık 3-4 aylık dönemde Türkiye'nin en yoğun trafik geçişlerinin yaşandığı bölge olan Bolu Dağı Tüneli ve D-100 karayolu Bolu Dağı geçişinde vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edilmesi için ve en olumsuz kış koşullarında dahi vatandaşlarımızın canının ve malının tehlikeye düşmemesi için çalışma yapmamız çok önemli. Bu anlamda da kurumlarımızın birbiri ile irtibat halinde olması ve karşılıklı anlayış çerçevesinde hızlı ve etkin hareket edilmesi önemli. Bu açıdan alınacak tedbirlerin, Bolu ve Düzce'de görev yapan kamu görevlilerine yön göstermesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Koordinasyonun önemine vurgu yapan Düzce Valisi Ali Fidan konuşmasında, Bolu Dağı malum sadece Bolu'yu ve Düzce'yi ilgilendirmiyor. Aslında kar yağışı, karla mücadele ile birlikte bütün Türkiye burayı izlemiş oluyor. Tabi burada hem iki il arasında hem de illerimizde ki birimler arasında ki iş birliği ve koordinasyon önemlidir. Bunun aksamaması için bir takım tedbirler lazım. Hangi kurumda kimler sorumlu olacaksa bunların bilinmesi lazım. Bu tür şeylerde zamanlama önemli. Eğer zamanında müdahale edemiyorsak, yolu kapatmamız lazımsa, bunu öncesinde kapatamadıysak başka türlü sıkıntılar oluyor. Bu durumu engellemek için önceden tedbir almak lazım. Düzce tarafından bakıldığında, yol iyice kronik duruma gelmeden, hem Sakarya tarafından hem Bolu tarafından daha geride bir yerde yolun kapatılması lazım bazı durumlarda, buna yönelik tedbir alınması lazım. Düzce açısından bakıldığında yine bu özel işletmeler olan tesis girişleri, yoğun kar yağışında sığınak olarak kullanılıyor. Buraların bir park yeri, sığınak olarak kullanılması için asgari olarak giriş çıkışlarının temizlenmesi önem taşıyor. Bölünmüş yolların yoğun bölümü tıkandığında, öbür taraftan kurtarıcı ekiplerin gitmesi için geçiş yerlerinin yapılması lazım. Bu toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu. Toplantının devamında ise Boludağı tüneli ile D-100 karayolu Boludağı geçişi için alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıda alınan kararlar İl Emniyet Müdürlüğü'nce gereği yapılmak üzere ilgili kurumlara iletilecek. Haber Merkezi