Sivil İrade Platformu Özcan'ı Vali'den özüre davet etti

Bolu'da yer alan 30 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Sivil İrade Platformu'ndan Bolu Valisi Aydın Baruş'a destek geldi. Bolu Valisi Aydın Baruş'un, CHP Milletvekili Tanju Özcan hakkında Valilik Makamını küçük düşürmekten dolayı açtığı manevi tazimat davasından sonra Vali ile ilgili sert açıklamalar yapan Tanju Özcan'a tepkiler çığ gibi büyüyor.

Geçtiğimiz günlerde Bolu Valisi Aydın Baruş, CHP Milletvekili Tanju Özcan hakkında suş duyurusunda ve 100 bin TL'lik tazminat davasında bulunmuştu. Valinin hakkında dava açmasından sonra Vali ile ilgili çok sert açıklamalarda bulunan Özcan'a bir tepki de Sivil İrade Platformundan geldi. Sivil İrade Platformu adına açıklamalarda bulunan Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı, Bizler Bolu'da faaliyet gösteren Sivil Toplum kuruluşları olarak Valilik makamına ve Sayın Valimize yapılan saygısızlığı kınamak ve Bolu halkının Valisinin yanında olduğumuzu belirtmek için toplanmış bulunuyoruz. Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olaylarının amacı; Ülkemizi bölmek, birlik ve beraberliğimizi parçalamak, halkı Devlete karşı düşman etmektir. Bu ayrıştırıcı dili kullanan ve insanları sokağa dökmeye çalışan zihniyetleri lanetle kınıyoruz. Bunlar aziz halkımızın sağduyusu sayesinde başarılı olmamıştır ve asla başarılı olamayacaktır” dedi. Saygılı açıklamalarına şöyle devam etti;

“HAYRETLE VE ŞAŞKINLIKLA İZLİYORUZ”

Bolu ilimizde yaşayan yaklaşık 300 bin insanımız; Devletini, Milletini, Bayrağını seven, Devlet makam ve temsilcilerine karşı her zaman sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde hareket ederek bu ortak özelliği ile de tüm Türkiye'ye örnek olmuştur. CHP Bolu Milletvekili Sayın Tanju Özcan'ın Bolu Valimiz Sayın Aydın Baruş hakkında yapmış olduğu açıklamaları ibret, hayretle ve şaşkınlıkla izliyoruz.

“BOLU HALKINI KENDİ SİYASİ RANTINA KURBAN ETMİŞTİR”

Sayın Valimiz Aydın Baruş Bey'e ve temsil ettiği makama yönelik olarak hakaretleri karşısında Vali beyin açmış olduğu dava neticesinde Sayın Özcan talihsiz bir açıklamaya imza atmıştır. Devleti temsil eden makama bölücü terör örgütlerinin kullandığı dil gibi ayrıştırıcı, halkı devletine karşı kışkırtıcı söz ve hakaretlerde bulunmuştur. Kendisine oy veren 46 bin Bolu seçmeninin düşüncesi gibi aksettirmeye çalışarak, devletine ve devlet makamına saygılı partisine gönül vermiş Bolu halkını kendi siyasi rantına kurban etmiştir.

“46 BİN İLE 154 BİN SEÇMENİ İKİ AYRI KUTBA AYIRMAYA ÇALIŞMIŞTIR”

Sayın Vekil, Bolu halkının tüm tarih boyunca Devlete ve kurumlarına karşı gösterdiği saygı, sevgi ve hoşgörü gibi erdemli davranışlarını siyasi rant elde etmek için hiçe saymıştır. Günümüzde bölücü siyasilerin bu ara sıklıkla kullandığı kutuplaştırıcı üslubu kullanarak maalesef Sayın Milletvekili 46 bin ile 154 bin seçmeni iki ayrı kutba ayırmaya çalışmıştır. Kendisine iyi niyetle oy veren insanları da şahsi çıkarlarına alet etme adına kullandığı ifadelerinde gerçeği yansıtmadığını düşünüyoruz, zira Bolu halkı, Devletine bağlı, Devlet idarecilerine de son derece saygılı bir yapıya sahiptir. Ülke, Bayrak, Devletin bütünlüğü ile Devletin Makamları söz konusu olduğunda, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun Devletine ve tüm Kurumlarına sonuna kadar sahip çıkmıştır. Bolu halkı, Devletin Valisine, Makamına hakaret etmesi için hiçbir vekile yetki vermemiştir.

“ÖZCAN'I VALİMİZ BARUŞ'TAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ”

Yine CHP Milletvekilinin "O bir atanmış Devlet memuru, ben seçilmiş Milletvekiliyim" ifadesinde memurluğu küçümseyici tavırlarını da esefle karşılıyor; annesi, babası, eşi memur olan bir kişinin bu ifadeleri nasıl kullandığını anlamakta zorluk çekiyoruz. Bizler, Bolu'da yaşayan yaklaşık 300 bin kişiye hizmet etmeye çalışan Bolu Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri olarak; Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın Bolu'nun huzurunu bozmaya yönelik, küçük siyasi hesaplar güderek, Bolu halkının yapı ve hassasiyetlerini hiçe sayarak, edep ve ahlak dışı açıklamasını kınıyor, geldiği günden bu yana Bolu'muz için fedakarca çalışan, kısa bir sürede bütün Bolu halkının sevgisini, takdirini kazanan Valimiz Aydın Baruş'un vakur duruşunu tebrik ediyor, Milletin asilleri olarak, Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ı, Bolu Valimiz Aydın Baruş'tan özür dilemeye davet ediyoruz. Emrah ÖGET