Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Merkeze bağlı Demirciler Köyü'nde yapımı devam eden Narven Termal Kasabası'nın tanıtım toplantısına katıldı. Başkan Yılmaz konuşmasında, Narven Projesinin Bolu'ya çok büyük değerler katacağını ifade etti.
Narven Termal Kasabası'nın tanıtım toplantısına, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal eşi Solmaz Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli heyet üyeleri ve çok sayıda daire müdürü katıldı. Türkiye'nin sayılı, Karadeniz'in ise şimdiye kadar yapılmış en büyük turizm yatırımı hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Adını bölgede bulunan bir meşe türünden alan NARVEN Tatil Kasabası” bünyesinde otel, sağlık tesisi ve çok sayıda villa tipi devre tatil tesisiyle 400 dönüm alanda kuruluyor. İnşaatın başlamasının ardından projeyi ilk kez Dünya'ya Tanıtan Narven İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız ve Genel Müdür Bülent Özmen, Bolu'da orman kıyısında kurulan tesislerin, Karadeniz'de yıllardır yokluğu hissedilen bir turizm tesisi olduğunu ve planlamasıyla güney illerinde kurulan tatil köylerinin ötesinde tatil kasabası” kimliğini taşıdığını vurguladı.
“Narven bir yarışa giriyor”
Tanıtım toplantısında konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu'nun turizm potansiyelinin dev yatırımlarla artacağını vurgulayarak, 10 yıldır Bolu'yu spor, üniversite ve turizm kenti olması için yoğun çaba harcıyoruz. Sıcak su kaynağının en fazla Bolu'da olmasına rağmen bundan belki en az yararlanan il ise yine Bolu'ydu. Bunu bir türlü aşamamıştık. Narveni Bolu'ya kazandıranları kutluyorum. Bu tesis Bolu'nun yüz akı olacak. Bu tesis Karacasu beldesine kurulacak tesisle Taşkesti'de ki tesisle yarışacak. Bolu termal turizminde büyük tesisler kazanmış olacak. Bu yarışta Narven'e başarılar diliyorum” dedi.
“Hedefimiz dünya turizm hareketlerinden daha fazla pay alabilmek”
Başkan Yılmaz,“Ülkemizde ise sağlık turizmi, son yıllarda popüler bir alan haline gelmiştir. Gerek coğrafi yapısı, iklimi, doğal zenginlikleri ve gerekse de göreceli olarak ucuz ve kaliteli sağlık hizmetleri ile pek çok ülke vatandaşının dikkatini çekmektedir. Bolu Merkezi ve İlçeleri doğal güzelliklerinin yanı sıra ulaşım bakımından son derece elverişli bir konumda olması nedeniyle başta doğa turizmi olmak üzere, yayla turizmi, kış turizmi, spor turizmi ve sağlık turizmin de çok önemli bir potansiyele sahiptir. Dünyadaki hızlı ekonomik, siyasal, teknolojik gelişmeler ve değişmelere paralel olarak turizmin tüketim kalıplarında önemli değişimler gözlenmektedir. Turist profilindeki ve tüketim kalıplarındaki değişikliklerin oluşturduğu yeni eğilimlere cevap verebilmek, dünya turizm hareketlerinden daha fazla pay alabilmek için turizmi çeşitlendirmek gerekli olmuştur. Memleketimiz, coğrafi konumu dolayısı ile sahip olduğu doğal güzellikleri yanı sıra, tarihi ve kültürel değerleri ile de turizm potansiyelleri açısından dünyada önemli bir konumdadır. Ülkemizin sahip olduğu turizm kaynaklarından birisi de, şifa verici özellik taşıyan termal sularıdır. Tedavi ve tatil amaçlı, şehirlerarası veya ülkelerarası yapılan seyahatler olarak ifade edilen sağlık turizmi, dünya ülkeleri açısından oldukça önemli bir gelir elde etme aracı haline gelmeye başlamıştır. Kendi ülkesi dışındaki başka ülkeyi sağlık amaçlı ziyaret eden kişi sayısında her geçen gün artış kaydedilmektedir. Bu durum ülke ekonomilerine ciddi derece katkı sağlamaktadır. Son yıllarda inşa edilen tesislerle sağlık turizminin geliştirilmesine gayret sarf edilmektedir. İlimize inşa edilecek ilimiz turizmine, ekonomik gelişmesine, istihdamına katkıda bulunması temennisiyle Narven Grup'u böyle güzel bir yatırım yaptıkları için tebrik ediyorum. Umarım hayırlara vesile ol