Doğal güzellikleriyle ünlü Abant, Gölcük ve Yedigöller tabiat parklarını 8 ayda bir milyon 31 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Yüzölçümünün yüzde 52'si ormanlarla kaplı Bolu, tabiat parklarıyla yerli ve yabancı tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Doğal güzellikleriyle dünya markası Abant, Gölcük ve Yedigöller gibi tabiat parkları dört mevsim ziyaretçi ağırlıyor. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Abant Tabiat Parkı'nı 8 ayda yerli ve yabancı 699 bin 410 kişi ziyaret etti. Yabancı ziyaretçiler arasında Suudi Arabistan, Kuveyt, Dubai, Umman, Katar ve Umman'dan gelenlerin çokluğu dikkati çekti. Merkeze 13 kilometre uzaklıkta bulunan, kartpostal güzelliğinde manzaraya sahip Gölcük Tabiat Parkı'nı da ocak-ağustos döneminde 269 bin 89 tatilci, kentin kuzeyinde ve Zonguldak'ın güneyinde yer alan Yedigöller'i de 62 bin 504 kişi gezdi.

VALİ ZAHTEROĞULLARI

Vali Ahmet Zahteroğulları, doğa turizminin kalbinin Bolu olduğunu söyledi. "Bolu'nun turizm potansiyelini yükseltmek için yoğun çaba içindeyiz" diyen Zahteroğulları, "Abant, Gölcük ve Yedigöller, Bolu'nun dünyaca tanınmış doğal güzellikleri. Bu tabiat güzellikleri, tatilcileri adeta büyülüyor. Bu bölgelere yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor. Bu bölgelerin turizme daha iyi hizmet vermesi için gerekli çalışmalar sürekli yapılıyor" ifadesini kullandı.

Zahteroğulları, sözlerini şöyle tamamladı: "Bolu, doğa turizminde dünya markası. Son yıllarda spor turizminde de söz sahibi olmaya başladı. Özellikle futbolda yaz aylarında, kamp dönemlerinde çok sayıda takımı ağırlamaktayız. Bu takımların ilimizde rahat kamp dönemi geçirmesi için her türlü hazırlık yapılıyor. Ayrıca futbol takımları için yeni tesisler ve sahaların yapılması için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca salon sporları konusunda da yoğun ilgi görüyoruz."

BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da Gölcük Tabiat Parkı'nın işletme hakkının belediyeye geçmesiyle daha da güzelleştiğini, tatilcilere daha iyi hizmet verilmeye başlandığını söyledi. Tabiat parkında her şeyin yeniden yapıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Göl çevresine yeni piknik alanları yapıldı. Bu alanlar doğal yapıyı bozmayacak şekilde dizayn edildi. Ayrıca İtfaiye Dalgıç ekipleri tarafından göl içerisinde bulunan ve çirkin görüntü oluşturan sazlıklar temizlendi. Çöplerin çevreye dağılmaması için yer altı konteynerleri konuldu. 'Kış mevsiminde daha rahat piknik yapılsın' diye kapalı piknik alanları yapıldı. Tüm çalışma tabiat parkının doğasına uygun, araştırılarak yapıldı. Çalışmalarımızın amacı tatilcilere temiz ortamda daha iyi hizmet etmek."