Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, beraberinde Başkan Yardımcıları Mustafa Özkoparan, Lebibe Özçağlar ve Yönetim Kurulu Üyesi Atila Çelikpençe ile birlikte Yeniçağa'da Kaymakam Vekili Fahrettin Demir ve Belediye Başkanı Recayi Çağlar'ı ziyaret ederek ilçenin durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.
İlk olarak Kaymakam Vekili Fahrettin Demir'i makamında ziyaret eden TSO Yönetim Kurulu, ilçenin mevcut durumu ile ilgili bilgi ve görüş alışverişinde bulundu. Sonrasında 30 Mart seçimlerinde Yeniçağa Belediye Başkanlığı görevine seçilen Recayi Çağlar'ı makamında ziyaret eden Türker Ateş ve Yönetim Kurulu, Çağlar'ı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Yeniçağa'nın bulunduğu konum itibariyle önemli ilçelerden birisi olduğunu kaydeden TSO Başkanı Ateş, Yeniçağa'nın sosyo-ekonomik yönden gelişmesi için yapılacak bütün çalışmalara Oda olarak her zaman destek olmaya hazır olduklarını ifade etti. Çalışmaları devam eden Yeniçağa OSB'nin Oda olarak kurucuları arasında oldukları bilgisini veren Türker Ateş, Aş olmayan yerde yaşamak kolay değil. Buraya aş getirmek zorundayız. İstihdam ve katma değer olarak ciddi seviyede bulunan üç dört firma buraya geldikten sonra dinamikler çalışmaya başlar. Yeniçağa, konum olarak önemli bir noktada yer alıyor ve eninde sonunda dolacak. Sizlere ve bizlere düşen, kentimizi buna hazır hale getirmek. Bizler Oda olarak sizlerin her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

TSO Başkanı Türker Ateş ve Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, önümüzdeki süreçte yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ticaret ve Sanayi Odası'nın deneyimi, görüş ve yönlendirmelerinden de ciddi biçimde istifade ederek Yeniçağa'nın iktisadi yarışa en iyi biçimde dahil olabilmesi için çaba sarf edeceklerini bildiren Çağlar, Yeniçağa son yıllarda göç sorunu ile mücadele veriyor. Yalnızca Bolu'da yaşayan 400 aile var. Sektörel olarak firma göçleri de veriyoruz. Yeniçağa'nın göç vermesini durdurmak için ilçemize yatırım çekmemiz gerekiyor. O yüzden, özellikle Organize Sanayi Bölgemizin tamamlanarak yatırımcıların kullanımına açılması bizler açısından oldukça önemli” dedi.