Kırgızistan Oş İli Uzgen Bölgesel Yönetimi Başkanı Tazhibaev Attokur Turgunbaevich, Bolu Belediyesi tarafından organize edilen kardeş şehir projesi için geldikleri İlimizde Ticaret ve Sanayi Odası'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Meclis Başkanı Gökhan Yaman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Özkoparan ve Lebibe Özçağlar ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkı Fidan ve Ercan Albayrak tarafından konuk edilen Kırgız heyete Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu eşlik etti.

Uzgen Bölgesel Yönetimi Başkanı Tazhibaev Attokur Turgunbaevich, kendilerini kabul ettikleri için TSO Başkanı Türker Ateş ve Oda Yönetimine teşekkür ederek beraberinde bulunan heyeti tanıttı. Turgunbaevich ayrıca Kırgızistan'da bulunan yatırım ortamı ve olanakları, gıda, kimya, tarım, madencilik, sağlık ve inşaat gibi sektörlerdeki işbirliği fırsatlarını da anlattı.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Kırgız heyeti TSO'da konuk etmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. 2013 yılında Cumhurbaşkanı'nın yapmış olduğu ziyaret kapsamında TOBB heyeti ile birlikte Kırgızistan'da bulundukları bilgisini veren Türker Ateş, bu kapsamda Devlet Başkanı Almazbek Atambayev başta olmak üzere bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bu süre zarfında kardeş ülke Kırgızistan tarafından son derece güzel ağırlandıklarını ifade etti. Söz konusu gezi kapsamında gerçekleştirilen iş forumu gibi etkinlikler ile Kırgızistan ekonomisi hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olduklarını kaydeden Ateş, Bolu Belediyesi koordinasyonuyla yürütülen kardeş şehir projesi kapsamında sosyal ve kültürel işbirliğinin yanında ticari işbirliği de gerçekleştirme arzusunda olduklarını dile getirdi. Bolu olarak Kırgızistan'a herhangi bir ihracat kaydının bulunmadığından söz eden Türker Ateş, buna karşılık küçük bir miktar ithalatın yapıldığını ve bunun da çoğunu deri mamullerinin oluşturduğunu söyledi. Ateş, bu ziyaretin iki kardeş ve dost şehir arasındaki ticari işbirliğine önemli bir adım teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Ziyarette sonunda TSO Yönetim Kuruluna Kırgız erkeklerinin geleneksel giysisi olan Kırgız keçesinden yapılmış kalpaklardan hediye edildi.