Türk Kızılayı Bolu Şubesi Ramazan Ayı içerisinde 1303 adet gıda kolisi bağışı toplayarak ülke genelinde birinci sırayı aldı.

Türk Kızılayı'nın her yıl Ramazan Ayında düzenlediği ‘Ramazan Gıda Kolisi Kampanyası' bu yıl da tüm Kızılay Şubelerinde gerçekleştirildi. Kipa ve Migros Marketleri ile işbirliği içerisinde yürütülen kampanyada Kızılay, ihtiyaç sahipleri için gıda kolisi bağışları topladı.

Türk Kızılayı Bolu Şubesi yürütülen kampanyaya 3 farklı noktada stant açarak destek verdi. Kipa ve Migros Marketlerinin yanı sıra Belediye Meydanında da zekat, fitre ve gıda kolisi bağışları aralıksız devam etti. Yoğun ve özverili çalışmalar sonucunda ülke genelinde toplamda 12.100, Bolu ilinde toplamda 1303 adet gıda kolisi bağışı toplandı. Bolu Şube, bu rakamla ülke genelinde toplanan gıda kolisi adetinin %11'lik dilimini kapsayarak birinciliği elde etti. Ayrıca Ramazan Ayı içerisinde yaklaşık 10.000 TL tutarında zekat ve fitre bağışları toplanarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Op. Dr.Hüseyin İka, Türk Kızılayı Bolu Şubesi iyiliğin doruğa ulaştığı Ramazan ayı içinde faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Açlığın anlaşılmasını sağlayan bu mübarek ayda hiç kimsenin aç ve açıkta kalmaması için Kızılay Gönüllüleri hiç durmadan çalıştı. Tüm bu gayret ve özverilerin sonunda çalışmalarımız Bolu halkının gösterdiği sağduyuyla birleşti ve elimiz birçok ihtiyaç sahibine ulaştı. İlimiz halkının hayırsever yaklaşımları her zaman bizleri farklı kılmıştır. Gösterdikleri bu hassasiyetten ötürü tüm hayırseverlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi