Bolu'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde, Şehitler Mezarlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü Günü nedeni ile Bolu Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen törene ; Vali Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ümit Koçak, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, İl Müftüsü Orhan Genç, kurum müdürleri, askeri ve sivil erkân, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Garnizon Komutanlığı tarafından organize edilen 18 Mart Şehitler Günü Anma programı, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Gaziler Derneği'nin Atatürk Anıtına çelenkleri sunmasının ardından Saygı Duruşu, İstiklal Marşının ve Saygı Atışı ile başladı.

“KUTSAL BİLDİKLERİ DEĞERLER UĞRUNA CANLARINI SEVE SEVE FEDA ETMİŞTİR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak için Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen Öğretmen Yarbay Hasan İmran, mehmetçiğin kutsal bildiği değerler uğruna canını seve seve feda ettiğini ifade ederek, Bugün, yakın tarihimizin şeref sayfalarından birini oluşturan Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümünü kutluyoruz. Bu vesile ile tarihimizin altın sayfalarına girmiş binlerce şehidimizi de saygıyla ve minnetle anıyoruz. Türk ulusunun gücü, onuru, bağımsızlığı ‘şehit' kelimesinde gizlidir. Şehitler, vatan uğruna canlarını feda eden, kendilerinden sonra gelen kuşaklara en kutsal hak olan yaşam hakkını kazandıran ölümsüz kahramanlardır. Çanakkale Zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibariyle, Türk milletinin kaderini ve zamanın akışını değiştiren çok önemli bir savaştır. Bu, öyle bir savaştır ki asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, milli mücadelesinin başlangıcını teşkil etmiş, Gelibolu'da keşfettiği Mustafa Kemal'i Atatürk” olarak dünya lideri yapmıştır. Savaşa karar verenlerin ‘nasıl olsa yeneriz' dedikleri Balkan ve Trablusgarp harbinden yenik çıkmış, silahları eski, cephanesi sınırlı orduyu değerlendirirken gözden kaçırdıkları işte bu nokta olmuştur. Çanakkale Muharebelerinde binlerce vatan evladı, tarihin en haklı savaşını vermiş, kutsal bildikleri değerler uğruna canlarını seve seve feda etmiştir” dedi.

Vali Ahmet Ümit'in Şehitlik Defterini imzalanmasının ardından İl Müftüsü Orhan Genç, şehitler için dua okudu. Şehitlikte yapılan programın sonunda şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı ve dualar okundu.

Çanakkale Zaferi'nin 104'ünci yıldönümünü ve Şehitleri Anma günü programı Şehitlikteki törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törenle devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan salon programında Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhittin Öztürk tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Yapılan konuşmanın sonrasında, Dur Yolcu” şiiri işaret dili ile okundu ardından Çanakkale Destanı anlatıldı. Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan 18 Mart Şehitleri Anma günü programında daha sonra ise oratoryo gösterisi yer aldı. Öğretmen ve öğrencilerin performansı programa katılan katılımcıları duygulandırırken uzun süre alkışlandı. Vali Ümit ve beraberindekiler sahneye çıkarak programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.