Vali Aydın Baruş, Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde iki serginin açılışını yaptı.

Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi yapılan tadilatın ardından yenilenen salonları ve kurs odaları ile birlikte sanata hizmet etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Bolu'da 20'inci yıllarını kutlayan sanatçılar Saadet Söyleyici Yasa ve Prof. Dr. Mahmut Öztürk ana temaları kadın olan sergilerinin açılışı yapıldı.

Düzenlenen açılışa Vali Aydın Baruş, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, sanatçılar ve davetliler katıldı. Açılış öncesi Dört Mevsim Anadolu Resim ve Heykel Sergisi hakkında bilgiler veren Saadet Söyleyici Yasa, bu sergideki eserleri oluşturan tüm heykel ve resimlerin gezip gözlemlediği insan figürleri olduğunu aktardı ve katılımcılara teşekkür etti. Podyumda Dayak Yiyen Asyalılar - Vitrinde Recm: Ortadoğu'da Amerikan Futbolu isimli sergiyi açan Prof. Dr. Mahmut Öztürk ise bunun kişisel anlamda 33'üncü sergisi olduğunu belirterek, sergi konsepti hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise sanatçılara bu eserleri Bolu Halkı ile paylaştıkları için teşekkür etti. Bolu'nun sanata ve sanatçıya değer verdiğini dile getiren ve bu eserleri paylaştıkları için kendilerine teşekkür eden Bolu Valisi Aydın Baruş ise "Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.” diyerek sanatçıları tebrik etti. Vali Baruş ayrıca Bolu'nun sanat Merkezlerinden biri olan bina da yapılan restorasyon çalışmaları için de Bolu Belediyesine teşekkür etti.

Kadın temalı sergide Saadet Söyleyici Yasa tarafından kaleme alınan "Anadolu Kadını" isimli şiir katılımcıların beğenisini kazandı. Daha sonra sergiler gezilirken sergi sahipleri Saadet Söyleyici Yasa ve Prof. Dr. Mahmut Ünlü katılımcılara resimleri hakkında bilgiler aktardılar. Sergi 28 Kasım'a kadar Bolu Halkının beğenisine açık tutulacak. Sergi ziyaretlerinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Valisi Aydın Baruş'a tadilatı tamamlanan Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'ni gezdirdi. Vali Baruş sanat merkezini gezerken devam eden kurs sınıflarına girerek kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Haber Merkezi