‘Bolu Platformu Sanayi ve Ticaret Kurulu’ ile ‘Spor Kurulu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Türkiye Cimnastik Federasyonu Sporcuları Ödül Töreni’, geçtiğimiz günlerde Bolu Hampton By Hilton Oteli Konferans Salonu’nda yapıldı. Tören, mevcut pandemi koşulları nedeniyle sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Milli sporcularla antrenörlerinin hazır bulunduğu ödül törenine, merhum Murat Canbaş’ın ailesi ve Türkiye’de cimnastik sporunun bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan Bolu İl Gençlik Spor eski müdürlerinden Saip Garipoğlu onur konukları olarak değer kattılar.

CİMNASTİKTE DÜNYANIN ÖNEMLİ ÜLKELERİ ARASINDA YER ALDIK

Bolu Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Uçar, yaptığı açılış konuşmasında, “Aralık 2020’de Mersin’de düzenlenen Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi başarıyla temsil ederek gümüş madalya kazanan değerli takımımızı, milletimiz ve Bolulular adına tebrik ediyorum. Burada en büyük teşekkür, gururumuz, çok değerli hemşerimiz ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanımız Sayın Suat Çelen’e. Suat Çelen'in başkanlığı sürecinde uluslararası başarılar art arda gelmeye başladı. Cimnastikte dünyanın en önemli ülkeleri arasında yer aldık” dedi.

“GENÇ SPORCULARIMIZIN HER ZAMAN ARKASINDAYIZ”
Bolu Platformu Sanayi ve Ticaret Kurulu adına söz alan, kurul üyesi Emin Semercioğlu da milli sporcuların ülkenin gurur kaynağı olduğuna dikkat çekerek, "Her şeyin bir temeli vardır. Cimnastikte atılan temellerin başında, bugün aramızda bulunan değerli abimiz Saip Gariboğlu vardır. Biz genç sporcularımızın her zaman arkasındayız. Spor bir milletin gençlerinin o ülkeyi ayakta tutmasını sağlar. Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi gururla temsil edecek olan siz değerli sporcularımızı şimdiden kutluyorum” diye konuştu.

“SPORCULARIMIZIN BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ”
Bolu Platformu Spor Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gazanfer Doğu ise Suat Çelen önderliğinde milli sporcuların Türkiye’yi üst sıralara taşıdığına değinerek, “Bu başarılara kayıtsız kalmamak adına sporcularımızı ödüllendirmek istedik. İnşallah burada yaptığımız jestler sporcularımızı motive eder. Sporcularımızın başarılarının devamını diliyoruz. Bolulular olarak sporcularımızı yakından takip ettiğimizi bildirmek istiyoruz” dedi.

BOLU BİZİM İÇİN ÇOK ÖZEL
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, törene telekonferans yöntemiyle katıldı. Başkan Çelen, Bolu Platformu'na teşekkür ederek, "Bolu'da gördüğümüz değeri, ilgiyi, sevgiyi başka hiçbir ilde görmedik desem yeridir" diyerek, Bolu halkına minnetlerini ifade etti.

MURAT CANBAŞ ANILDI
Yine mevcut pandemi şartları nedeniyle törene katılamayan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'ın yanı sıra eski milli basketbolcu Tuğba Palazoğlu’nun destek videoları da katılımcılarla paylaşıldı. Törende, ülkemize cimnastik alanında uluslararası başarılar kazandıran ve genç yaşta aramızdan ayrılan merhum Murat Canbaş anısına yayınlanan video, salonda hüzünlü bir hava estirirken, izleyicilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından, Bolu Platformu tarafından, Türkiye Cimnastik Federasyonu bünyesinde katıldıkları şampiyonalarda başarı elde eden sporcu, antrenör ve takım masörlerine birer yarım altın, plaket, her birinin adının yazılı olduğu Bolçi çikolataları ile çeşitli hediyeler, yeni madalyalara giden yolda moral kaynağı olması dileğiyle takdim edildi.

“DUYGU DOLU ANLARIN YAŞANDI”

Gecenin en etkileyici anıysa gecenin sonunda yaşandı. Bolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Büşra İpek Elisert’in yaptığı Murat Canbaş tablosu, ressam tarafından Murat Canbaş’ın ailesine hediye edildi. Duygu dolu anların yaşandığı ödül gecesi, Nilüfer Ertem'in sunumuyla renklenirken, pandemi şartlarında hayata tutunmanın en güzel yollarından birinin spor olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.