Toprak Koruma Kurulu Mart ayı toplantısı Bolu Valiliği Kartalkaya toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Bolu Ovası Sulama Projesi Rehabilitasyon İşi” başta olmak üzere gündemde olan diğer konular görüşülerek karara bağlandı.
İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu” çerçevesinde; İlimiz arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, arazilerin teknik açıdan sınıflandırılması, arazi kullanım plânlarının doğru şekilde yapılabilmesi, tarım arazilerinin korunması ve geliştirilmesi sürecinde toplumsal, ekonomik ve çevresel boyutlarının katılımcı yöntemlerle değerlendirilerek, bu arazilerin amaç dışı ve yanlış kullanımlarını önlemek, kullanılabilecek alanlarda ise çevre arazileri korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulmasına ilişkin görev ve sorumluluk içerisinde düzenli olarak yapılan Toprak Koruma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı Başkanlığında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, Bolu Defterdarı Zekai Dede, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Süleyman Kara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Abidin İşler, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilci Niyazi Kalfa, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Ayşegül Özer, DSİ 53. Şube Müdürü Abdullah Özipek, DSİ 53. Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Ümit Göbel ve Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Fevzi Seymen katıldı.
Toplantıya ayrıca gündem konularından olan Bolu Ovası Sulama Projesi Rehabilitasyon İşi” ile ilgili olarak Bolu Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk, Sulama Projesi yüklenici firma temsilcileri ve DSİ 5. Bölge Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Bolu Ovası Sulama Projesi İşi'nin planlaması konusunda yapılanlarla ilgili olarak firma yetkililerinin sunumu ve kurul üyelerinin konu hakkındaki görüş ve önerileri geniş kapsamlı olarak değerlendirildi.
Kurul gündeminde olan diğer maddelerin de görüşülerek karara bağlanmasıyla toplantı bitmiştir.