Bolu İl Müftülük Vaizi Ahmet Ulutürk, Müftülük adına gazetemize verdiği röportajda Kurban'ın amacını ve Kurban ibadetinde dikkat edilmesi gereken hususları belirtti. Ulutürk, Kurbanda bizden asıl istenen elimizle birlikte gönlümüzü birbirimize açmak, sevgimizi paylaşmaktır” dedi.

Bolu İl Müftülüğü Vaizi Ahmet Ulutürk Bolu Takip Gazetesi Muhabirine yapmış olduğu açıklamada, Bizleri bir Kurban Bayramına daha yaklaştıran Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. O'nun izni ve lütfuyla önümüzdeki Perşembe gününü inşallah hep birlikte idrak edeceğiz. Kesmiş olduğumuz kurbanlarımızla Rabbimize teslimiyet ve sadakatimizi göstereceğiz. Kestiğimiz Kurbanlarla, yapacağımız paylaşımlarla kardeşliğimizi, bir ve beraber olduğumuzu, yek vücut olduğumuzu bir kere daha göstereceğiz inşallah” dedi.

KURBAN SEVGİMİZİ PAYLAŞMAKTIR

Kurbanın amacından bahseden Müftülük Vaizi Ulutürk, Kurbanda bizden asıl istenen elimizle birlikte gönlümüzü birbirimize açmak, sevgimizi paylaşmaktır. Kurban bir yıl boyunca evine hiç et girmeyen muhtaç kişinin hanesine muhabbet ve sevinç taşıyabilmektir. Darlık ve yokluk, açlık içerisinde yaşayan, hiç görmediğimiz, tanımadığımız kardeşlerimizin dertleri ile dertlenebilmek, onlara bir umut ışığı olabilmektir” diye konuştu.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Kurban ibadetinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlara değinen Ulutürk, Büyük baş hayvanların yedi kişiye kadar ortaklaşa, küçük baş hayvanlarında bir kişi tarafından kurban edilebilmesi gerekiyor. İlke olarak Kurban için küçük baş hayvanlar bir, büyük baş hayvanlar da iki yaşını doldurmuş olmalıdır. Sağlıklı olmayan, topal olan, hasta olan, tek gözü kör olan, zayıf ve cılız olan hayvanlar Kurban edilmemelidir. Kurban kesimi esnasında hayvana şefkatle davranmalı, ona eziyet vermekten Kurban kesecek müminler kaçınmalıdır” ifadelerine yer verdi.

YURTDIŞINDA 104 ÜLKEDE, YURTİÇİNDE 182 MERKEZDE VEKALET YOLU İLE KURBAN

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından vekalet yolu ile Dünya genelinde yapılacak olan Kurbanlar ile ilgili bilgiler de paylaşan Ulutürk, Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Diyanet Vakfı'mızın milletimizin emaneti olarak aldığı vekalet Kurbanları ile ilgili de şunları söylemek istiyorum. 7 kıtada fakirlere, yetimlere, mazlumlara, mağdurlara, aç ve yoksullara Başkanlığımız bu aldığı emanetleri taşıyor, onların dualarını tebessümlerini, sevinçlerini alıp tekrar Milletimize ulaştırıyor. Bu Bayramda da inşallah yurtdışında 104 ülkede, 472 bölgede, yurt içinde de 182 farklı merkezde vekalet yolu ile Kurban kesim organizasyonunu Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gerçekleştirecek. Yarın (23 Eylül Çarşamba) bankalarımız öğleye kadar açık olduğu için öğleye kadar vekalet almaya devam edeceğiz. Vekaletlerini vermek isteyen vatandaşlarımız Yurtiçi 625 TL ve Yurtdışı Kurban bedeli 450 TL olmak üzere Ziraat Bankası, Vakıf Bankası, Halk Bankası, Garanti Bankası, Ak Bank, Albaraka, Türkiye Finans, Kuveyt Türk Bankası ayrıca diyanet.org.tr'ye ulaşarak vekaletlerini verebilirler. Filistin'e, Arakan'a, Somali'ye, Kosova'ya ve Dünya'nın birçok yerindeki mazlum, fakir ülkelere bir Bayram hediyesi göndermemiz ayrı bir önem arz ediyor” dedi.

Bolu İl Müftülük Vaizi Ahmet Ulutürk son olarak, Müftülük Vaizi olarak bu duygu ve düşüncelerle inşallah Rabbimizin bizleri Bayram'a sağ salim yetiştirmesini niyaz ediyorum. Rabbim şimdiden Kurbanlarımızı kabul buyursun. Kurbanlarımız Kurbiyetimiz olsun” şeklinde konuştu. Özel Haber: Emrah ÖGET