Türk Kızılayı Bolu Şubesi'nin 2014-2015 öğretim yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bölümünde vermiş olduğu Topluma Hizmet Uygulamaları Dersinin 2015-2016 öğretim yılında devam etmesi planlanıyor. Dersin işleyişi ve ders müfredatı ile ilgili Rektörlükle görüşülmesi için Kızılay Bolu Şube Başkanı Op.Dr. Hüseyin İka harekete geçti.

Kızılay Bolu Şube Başkanı Op.Dr. Hüseyin İka, yeni öğretim yılı içerisinde verilecek olan THU dersinin bu sene de Türk Kızılayı tarafından verilmesi ve dersin işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar ile görüşmelere başladı. Geçtiğimiz sene hem ülke genelinde hem de Bolu Şube açısından bir ilk olan bu uygulamanın devamı bu yıl da Türk Kızılayı tarafından gerçekleştirilecek. Planlamanın devamı öğretim dönemi başlamadan netleştirilecek ve bu yıl da Türk Kızılayı öğrencileriyle buluşacak.

Her seferinde geçlere ve onların eğitimlerine ne kadar önem verdiklerini dile getiren İka, Üniversitemizde uygulanmaya başlanan bu programla, 1868 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Kızılayı' nın yardım ahlakını, tarihini öğrencilerimize, gençlerimize anlatmaya devam etmek istiyoruz. Geçen sene ilkini gerçekleştirdiğimiz bu proje için hem üniversite idaresinden hem de gençlerimizden oldukça olumlu geri dönüşler aldık. Çok keyifli bir dönemi geride bıraktık, özellikle öğrencilerimizin bu derse ve bize gösterdikleri güzel tepkilerden sonra amacımıza ulaşmanın verdiği gururla yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi. Haber Merkezi