Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Ticaret ve Sanayi Odasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kadın Girişimciler düzenledikleri Bolu, Kadın Girişimcisini Arıyor” isimli proje yarışmasını, Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında basına tanıttı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Orkide İka, Türkiye odalar ve borsalar birliği kadın girişimciler kurulu olarak bolu kadın girişimcisini arıyor isimli bir proje yarışması düzenledik öncelikli sizi proje koordinatör arkadaşımızı tanıtmak istiyorum. Bugün burada kurulumuz tarafından başlatılacak olan yeni projemizi tanıtmak için buradayız. Bilindiği gibi kadın girişimciler kurulumuz Bolu Ticaret odası ve sanayi odası çatısı altında 2008 yılında kurulmuştur. Baktığımızda nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın girişimcilikteki oranı % 10 dur” dedi.

“ONLARA BİR FIRSAT TANIMAK İSTİYORUZ”

Projenin amacından bahseden İka, Kadınlarımızın bilgi beceri ve fikirlerini ürün ve hizmete dönüştürmedeki girişimcilik ideallerini yakalamasını olası görmüyoruz bu yüzden onlara bir fırsat tanımak istiyoruz. Birçok kadınımızın çalışmak üretmek istemesine rağmen yeterli desteğe sahip olmadığı için iş fikirlerini hayata geçiremediklerini biliyoruz. Bu noktadan hareketle ‘Bolu, Kadın Girişimcisini Arıyor' ismini verdiğimiz projemizle kafasında bir iş fikri olan, çalışmak isteyen, üretmek isteyen, katma değer sağlamak isteyen herkese bir fırsat olanağı sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“BAŞVURULARI 5 HAZİRANA KADAR ALACAĞIZ”

TOBB Bolu Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Nurhan Aydın Özkoparan, Projemiz sürecini ben size açıklayayım. Öncelikle iş fikri olan ve bunu hayata geçirmek isteyen kadın girişimci adaylarımız odamızdan veya İzzet Baysal günlerimizden çadırlardan oluşacak bölümlerden başvuruları alabiliriz. Başvurular bir kitapçık halinde Arzu hanım tarafından hazırlandı, burada ne yapmak istediklerini, nasıl yapmak istediklerini anlatan kısa bir bölümleri var. Eğer uzun anlatmak isterlerse ek sayfa olarak da Ticaret Odası ve çadırın oraya da verebilirler. Başvuruları 5 Haziran'a kadar alacağız. Sonrasında kurulumuz tarafından inceleme ve değerlendirmeler yapılacak gerek olması halinde değerlendirmeler için adaylar tekrar mülakat için çağrılacak. Değerlendirme sonucunda belirlenen bir kadın girişimci adayı iş fikrini KOSGEB Kurumu iş birliğiyle şirket kuruluş masrafları karşılanacak, kadın girişimcimiz iş dünyasına kazandırılacak. Benimde bir fikrim var bende bir girişimci olmak üretmek istiyorum diyen tüm kadınlarımızı sizler aracılığıyla yarışmamıza davet ediyoruz. Bizler kadın girişimciler kurulu olarak bu projeyi sürdürebilir biçimde devam ettirme gayreti içinde olacağız. Gerçekleşen iş fikirlerini yeni kadın girişimcileri teşvik edilmesi onları örnek model olmasını sağlayacağız. Bir tek kadınımız dahi bu çabalar sonucunda girişimci olarak iş dünyasına kazandırabilirsek kendimizi başarılı sayacağız. Bu süreçte sizlerin de desteğini rica ediyoruz ve katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi