Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a gönderdiği ‘Pazaryeri' ile ilgili resmi yazının cevabını basın mensupları ile paylaştı. Başkan Yılmaz toplantıda; Milletvekili Tanju Özcan'ın cevap olarak gönderdiği yazı ile sonuç olarak şu görünüyor ki maalesef Sayın vekilimiz, Bolu'nun geleceğine yönelik hiçbir düşüncesi, alakası, özelliği ve ön çalışması hatta hiçbir bilgisi olmadığının tescili olarak bu yazıyı göndermiştir. Bende istiyorum ki birisi siyasetle uğraşacaksa, milletvekili, belediye başkanı, il başkanı olacaksa Bolu ile ilgili derdi olmayanlar, olmasınlar” dedi.
Geçtiğimiz ay bir resmi yazı göndererek, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'dan Bolu Pazaryeri ile ilgili projelerini veya fikirlerini isteyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Özcan'ın gönderdiği yazıyı basın mensupları ile paylaştı. Yılmaz düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:
“Pazaryeri Projesi ile ilgili 6 Mayıs'ta hem milletvekillerimize hem de Cumhuriyet Halk Partili yetkililere bir resmi yazı yazarak Pazaryeri Projesi ile ilgili görüş ve düşüncelerini ve uygulanabilir projelerini istemiştik. Bu konuda da sayın vekilimiz Tanju Özcan bir cevap yazmış. Bu cevabı değerlendirmek için bir aradayız. Öncelikle ‘İlk defa fikir aldığımızı düşünerek bunun iyi bir düşünce olduğunu, niçin geçmişte böyle bir fikre ihtiyacımız olup bunu sormadığımızı' soruyor. Ondan sonrada asıl Pazaryeri Projesi ile ilgili projelerini ifade ediyor. ‘Mevcut pazaryerinde sıkıntılar olduğu malumdur.'Pazaryerinde sıkıntılar olduğunu en azından tespit edebilmişler. ‘Ancak pazaryerlerinin yıkılarak çok katlı bir yapıya dönüşmesinde ne halkın ne de esnafın bir menfaati bulunmamaktadır' diyor. Yani orada ‘çok katlı bir yapıya karşıyım' diyor. Niçin Bolu Belediyesi orada çok katlı bir yapı yapma arzusunda olduğunu, üstelikte bu 2006 yılından bu yana sunulan bir projeyi hiç içeriği nedir, ya Bolu Belediyesi nasıl bir şey yapıyor diye Sayın Vekilimizin düşünce sahibi olmadığını görüyoruz. Çünkü Pazaryeri Projesi'nin amacı pazar yapmak değildir sadece. Mevcut pazary