AK Parti Bolu Ali Ecoşkun, AK Parti'nin Afyon'da yapılan 22. istişare toplantısını değerlendirdi. Engelliler haftası dolayısı ile açıklama için Engelsiz Çay Bahçesini tercih ettiğini dile getirdi. Ercoşkun ayrıca Bolu'da yapılan Tarım Çalıştayı'nda Bolu ile ilgili 79 sorunun yanıt bulduğunu ifade ederek, Taşkesti'ye fındık teşviki, Dörtdivan'da ise ekilemeyen araziler için bakanlık desteği verileceğini dile getirdi.
Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun Engelsiz Çay Bahçesi'nde bu basın toplantısını yapıyoruz. Özellikle bu mekanı seçtik. Çünkü baharla birlikte aslında benim Bolu'daki yapmış olduğum görüşmelerde, buluşma noktası, gerek parti içi, gerekse vatandaşlarımıza vermiş olduğum adres genel Engelsiz Çay Bahçesi'dir. Hem buranın geçmişten gelen yapısı itibari ile, hem de adı üstünde engelli çocuklarımızla alakalı aslında onların engelsiz bir Biray olduğunu ifade etme noktasında faaliyet gösteren ve toplumsal manada ciddi bir fonksiyon üstlenen böyle bir yapıyı da sizler vasıtası ile bir kez daha Bolu kamuoyu ile paylaşmış olalım. Engelliler haftası münasebetiyle de bu mekanın Bolumuz için, Bolu'da yaşayan vatandaşlar için öneli bir fonksiyonu olduğunun altını çizelim” dedi.
Ercoşkun AKP istişare toplantısını da değerlendirerek şunları kaydetti: : ile Geçtiğimiz günlerde Afyon'da geleneksel istişare toplantısının 22.sini gerçekleştirdik. AK Parti'nin kuruluşu bildiğiniz gibi Afyon'da kararlaştırılmıştı. Kurucular Afyon'da toplanıp karar vermişlerdi. Sayın Başbakanın hem açılışında, hem kapanışında yapmış olduğu konuşmalar önümüzdeki dönemle alakalı hepimize güzel mesajlar verdi diye düşünüyorum. En önemlisi de ‘biz burada bir hatim duası yapmıyoruz. Geleceğe dönük tekrar bismillah diyoruz' ifadesi her halde birçok kişinin aklında olan sorulara cevap vermiştir kanaatindeyim. Genel mabada dolu dolu geçen Afyon Kampında önümüzdeki süreç ile ilgili önemli meselelerde istişare edilmiş oldu. İnşallah bu istişareler ülkemizin geleceği aççısından önemli kararlar alma arifesinde bulunan AK Partinin çalışmalarına katkı verir diye düşünüyorum.
Kampta gerek içişleri bakanımızın, gerek adalet bakanımızın yapmış oldukları sunumlarda oldukça ilgi çekici idi. 17 Aralık ile birlikte gerçekten Türkiye'nin üstüne tabiri caiz ise bir kabus gibi çöken bu paralel yapının gerçekleştirmiş olduğu alçakça, namussuzca organizasyonların, kumpasların bir sunumunu yaptı içişleri bakanımız ve bütün parti yetkilileri ne kadar büyük bir kumpas ile karı karşıya kalındığını bir kez daha görmüş oldular.
Diğer taraftan Sayın Başbakanımızın yapmış olduğu konuşmalarda geleceğe dair önemli ipuçları da kendi içinde barındırıyor.
Tarım bakanlığı yetkilileri ile Bolu'da yapılan çalıştayın sonuçları da aktaran Ercoşkun şunları söyledi: Bolumuza gelirsek eğer Bolu'da bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde tüm tarım bakanlığı yetkililerinin katılmış olduğu bir tarım çalıştayı gerçekleştirmiştik. Bu tarım çalıştayının ben yeterince detaylı bir şekilde Bolu kamuoyuna yansımadığını düşünüyorum. İlgili arkadaşların katıldığı bu çalıştaylarda konuşulan meseleler bir rapora bağlandı ve bu raporlar şimdiye kadar tozlu raflarda kaderine mahkum olarak kaldı. Ama bu çalıştayın bir farkı vardı ki; bakanlığımızın farklı illerde yapmış olduğu çalışmanın bir örneğidir bu.
Bu çalıştayda Bolu'da tarım ve hayvancılık ile alakalı ne kadar söz söyleyebilecek kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü var ise bütün Bolu'yu temsil eden kişiler bir tarafa geçtiler diğer taraftan Tarım Bakanlığının bütün genel müdürleri müsteşarları da diğer tarafa geçtiler. Dolayısı ile burada 79 tane Bolu ile alakalı sorun ifade edildi ve bunlarla ilgili talepler ifade edildi. Bu konunun direk muhataplar