Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün her sene düzenlemiş olduğu Hafızlık, Kuran-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma yarışmalarından Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma yarışması geçtiğimiz hafta sonunda yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı eğitim programlarında yer alan Anadolu İmam-Hatip ve İmam-Hatip Liseleri arası Kuran-ı Kerim Okuma, Hafızlık ve En güzel Ezan Okuma yarışmaları bölge finali Bartın'da gerçekleştirildi.
Bartın Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve onbir ilin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin yarıştığı bölge finalinde öğrenciler performanslarını sergilediler.
Yarışmaya 2 dalda toplam 11 il katılırken, Bolu ilimizi hafızlık dalında Gerede Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Nurullah Açıkalın temsil etti.
Çok çekişmeli geçtiği gözlenen yarışmada her biri birbirinden güçlü hafızların bulunması da yarışmaya ayrı bir heyecan ve rekabet kattı.
Bolu'yu temsilen Bartın'a bölge yarışmasına giden Gerede Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Nurullah Açıkalın, rakiplerinin önemli orandaki potansiyeline rağmen elinden gelen gayreti göstererek yarışmayı ikinci olarak tamamlamayı başardı.