İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri) İnsani Yardım Vakfı, bu yılki Ramazan çalışmalarına ‘Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan' sloganıyla start verdi.

Her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda ilimizde de Bolu İHH tarafından 150 aileye ve 50 yetime Ramazan Gıda Paketi dağıtılacak. Yine geleneksel hale gelen Atatürk Orman Parkı'nda 5 bin kişiye iftar verilecek.

Konuyla ilgili bilgilen veren Bolu İnsan Hakları Hizmet Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Koçak şunları söyledi: Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde mübarek Ramazan Ayı'na kavuşmuş olacağız. Bu vesile ile Ramazan Ayı'nın başta ilimize, ülkemize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bizler İHH olarak malumunuz her yıl Ramazan Ayı'nda çalışmalarımıza biraz daha hız veriyoruz. Bu anlamda bu Ramazan'da yine İHH olarak 96 ülkede ve pek çok bölgede Ramazan çalışmalarımız yapacağız. Ramazan çalışmaları kapsamında iftar ve sahur programları ve aynı zamanda gıda dağıtımı yapılacaktır. Bolu İHH olarak ise bu Ramazan Ayı'nda bir ekibimiz Kazakistan'a giderek oradaki dindaşlarımız ve soydaşlarımıza sizlerin yardımlarını ulaştıracaklardır. Yine Ramazan'ın 28'inde 15 Temmuz 2015 Çarşamba Günü Bolu'da Atatürk Orman Parkı'nda 5 bin kişilik bir iftar yaparak açık alanda yaşlısı, zengini, genci, fakiriyle bütün Bolu olarak 5 bin kişilik iftarımıza şuanda buradan sizleri de davet ediyoruz. Hep beraber mübarek Ramazan Ayı'nın feyzinden inşallah yararlanacağız. Her yıl olduğu gibi bu yıl 150 aileye Ramazan Gıda paketimiz dağıtılacak. Gönüllülerimizin tespit ettiği mahallelerde gerçekten yardıma muhtaç ailelerimize bu paketler ulaştırılacak. Bunun yanında yine Bolumuzda bulunan 50 tane yetimimize Ramazan sevincini paylaşmak için, daha çok çocukların ilgisini çekecek hediyelerle yardımlarla onları da sizlerin destekleriyle sevindirmiş olacağız.”

“İRTİBAT ÇADIRIMIZ HİZMETİNİZDE OLACAK”

İHH'nın asıl görevinin yardım edenlerle yardıma muhtaçları buluşturmak olduğunu belirten Koçak, Bu Ramazan'da da Bolu bankalar önünde Ramazan çadırımızı, irtibat büromuzu kurarak yardım edecek vatandaşlarımızı yardıma muhtaç kişilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu anlamda bugüne kadar yapmış olduğunuz ve bundan sonra da İHH vesilesiyle muhtaçlara, kimsesizlere, açlara, açıktakilere yapacağınız yardımlar için Bolu İHH olarak bütün Bolu Halkı'na, bütün yardımseverlere teşekkür ediyoruz. Mübarek Ramazan Ayı'nın ilimize, ülkemize bütün insanlığa hayırlar getirmesi temennisiyle, teşekkür ederiz” diye konuştu. Haber Merkezi