Bolu Halk Eğitim Merkezi ve Mehmet Hocam

Yaklaşık 5 senedir tanırım Mehmet Bayır hocamı,

Öğretmenevi müdür yardımcısıyken tanışmıştık, Gerede'ye tayin (sürgün de diyebiliriz) günlerinde 9 ay pek görüşme imkanımız olmadı. Ta ki Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi'ne müdür olarak geri dönünceye kadar.

Müdür olarak döndüğü öğretmenevinde önemli değişiklikler yapacaktı, farklı projeler hazırlayıp il müdürlüğüne sunduğunu konuşuyorduk ki görev yeri değiştirilerek Bolu Halk Eğitim Merkezine müdür olarak atandı.

2013-2014 eğitim öğretim sezonunun yarısında devraldığı Halk Eğitim Merkezimizi o sezon 585 kurs 12.500 kursiyer ile tamamlamışlar.

2014-2015 eğitim öğretim yılında ise hedef çıtasını baya yükselten Mehmet hocam sezonu 1.000 kurs 20 bin kursiyer ile tamamlamayı hedefliyor. Dönemim yarısına gelmişler, hedeflerinin de yarısını şimdiden tutturmuşlar.

Bolu Halk Eğitim Merkezimizi çoğumuzun bildiği gibi dikiş nakış kursu olmaktan çıkarmışlar, bu gün için pastacılıktan arı yetiştiriciliğine, bağlama, ebru, resim, kurslarına, göçmenlere Türkçe kursundan, aşçılık kursuna kadar pek çok dalda Bolu'da yaşayanlara uzman eğitimcilerle sertifikalı eğitimler vererek meslek edinmelerini veya edinmiş oldukları mesleklerde uzmanlık kazanmalarını sağlıyorlar.

20 dakika yürüyüş mesafesinden uzak olanlara ise ayağına hizmet getiriyorlar, yeter ki 12 kişilik kursiyeri tamamlayın sitenizin sosyal tesislerinde veya uygun bir yerde gelip eğitim almanızı sağlıyorlar.

Cezaevinde mahkumlarında ayağına giderek onlara bağlama, pasta, ebru, resim vb.. gibi kurslar veriyorlar.

Engellilere ve Yaşlı Eğitim Merkezinde vatandaşlarımızın da ayağına giderek çalışmalar yapıyorlar, Bolu Halk Eğitim Tiyatrosu kurmuşlar, Elginkan Vakfı ile iş birliği içerisindeler. Mehmet hocam Eğitim merkezimize küsmüş olan Bolumuzun değerli hocaların ı tekrar kazanarak eğitim vermelerini sağlamış, bunu Mehmet hocamdan değil sonradan eğitim vermeye katılan değerli bir eğitmenimizden dinledim.

Velhasıl atom karınca gibi Mehmet hocam, bir taraftan kurs ve kursiyer sayısını iki katına çıkarırken diğer taraftan gider bütçesini aşağıya çekmeyi başarmış, e haliyle onlarca soruşturma geçirmiş hepsinden de alnının akıyla çıkmış.

Kursiyerlerin yaptıkları çalışmalar eğitim merkezimizin önündeki panoda sergileniyor, yolunuz düştüğünde incelemenizi tavsiye ederim.

Erkeklerde kahvehanede zaman geçirmekten, bayanlarda günlerde dedikodu yapmaktan iyi değil mi sizce?